Sosyal Medya

Ekonomi

AREA Araştırma: Seçmen, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın karşısına muhalefetin ortak aday olarak kimi çıkarmasını istedi?

AREA Araştırma tarafından Mayıs 2021’de gerçekleştirilen “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması” çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Siyasi partilerin seçmen desteği, hükûmet ve…

AREA Araştırma: Seçmen, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın karşısına muhalefetin ortak aday olarak kimi çıkarmasını istedi?

AREA Araştırma tarafından Mayıs 2021’de gerçekleştirilen “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması” çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Siyasi partilerin seçmen desteği, hükûmet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve mayıs ayı gündem konularıyla ilgili kanaatleri tespit etmek amacıyla 26 ilde, 18 yaş ve üzeri 2.402 kişi üzerinde CATI (Bilgisayar Destekli Telefonla Görüşme) yöntemiyle gerçekleştirildi. Araştırmaya, “Örneklem hata payı; %95 güven düzeyinde tasarım etkisi de göz önünde tutularak ±%2,5 olarak hesaplanmıştır” notu düşüldü.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı geçen rakibi anket sonucuna göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olarak ön plana çıkıyor.  Diğer yandan, AKP-MHP Cumhur İttifakı’nın oy oranı %45,1 olarak görünürken, CHP-İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin Millet İttifakı olarak oy oranı %38,2’de kalıyor.  DEVA ve Gelecek Partisi’nin de Millet İttifakı’na katılması halinde blok olarak oy oranı %41,7 ile yine Cumhur İttifakı’nın gerisinde.

%10,1 oy desteğine sahip olduğu izlenen HDP’li seçmenin alacağı tavır Millet İttifakı’nın zaferi açısından kritik hale geliyor.

Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?

Aşağıda belirtilen siyasetçilerle ilgili genel kanaatiniz nedir?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına muhalefetin ortak adayı olarak aşağıdaki isimlerin çıkması durumunda oy verme davranışınız nasıl olur?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler