Sosyal Medya

Genel

ABD Senatosu Yunanistan’a askeri yardım tasarısını kabul etti

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400’ler nedeniyle F-35 programından çıkarılması ve parasını ödediği uçakların hiçbirini almaması, Türkiye-ABD ilişkilerini germişti. Washington yönetiminden tepki…

ABD Senatosu Yunanistan’a askeri yardım tasarısını kabul etti

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400’ler nedeniyle F-35 programından çıkarılması ve parasını ödediği uçakların hiçbirini almaması, Türkiye-ABD ilişkilerini germişti. Washington yönetiminden tepki çekecek bir adım daha geldi. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Yunanistan’a askeri yardım yasa tasarısını onayladı. Tasarıda Yunanistan’ın sipariş verdiği F-35 uçaklarının teslimatı için de yetki veriliyor.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Yunanistan’a askeri malzeme ve eğitim yardımını öngören yasa tasarını kabul etti.

Komite, Komite Başkanı Demokrat Bob Menendez ve Komite Üyesi Cumhuriyetçi Marco Rubio tarafından 9 Haziran’da sunulan ve ‘ABD- Yunanistan Savunma ve Parlamentolar Arası Ortaklık Kanunu’ başlıklı yasa tasarısını oyladı.

TÜM SENATÖRLERDEN ONAY

Tasarı, komitedeki tüm senatörlerin onayını alarak, oylanması için Senato Genel Kurulu’na gönderildi.

Senato’nun da onayını alması durumunda tasarı önce Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nun ardından da ABD Başkanı Joe Biden’ın onayına sunulacak.

Tasarıda Yunanistan ordusunun modernleşmesi ve Rusya yapımı ekipmanlardan uzaklaşan geçiş sürecine yönelik yardım bulunuyor.

Aynı zamanda 2022-2026 mali yıllarında Yunanistan’a yıllık 1,8 milyon dolar değerinde uluslararası askeri eğitim desteği sağlanması öngörülüyor.

ABD’nin, Yunanistan’a silah alımı için doğrudan kredi vermesine de imkan tanıyan tasarıda, Yunanistan’ın sipariş verdiği F-35 uçaklarının teslimatı için de yetki veriliyor.

Tasarıda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail, Yunanistan ve ABD arasında bir parlamentolar arası grup kurulması da söz konusu.

 

 

 

Kaynak: karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler