Sosyal Medya

Ekonomi

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman Ankara’da

ABD’de Biden yönetiminin iktidara gelmesinin ardından Türkiye’ye ilk üst düzey ziyaret, bugün gerçekleşiyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, bugün…

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman Ankara’da

ABD’de Biden yönetiminin iktidara gelmesinin ardından Türkiye’ye ilk üst düzey ziyaret, bugün gerçekleşiyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, bugün Ankara’da temaslar bulunuyor. 14 Haziran NATO toplantısında Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi yapılan bu ziyaret zamanlaması açısından önemli.

Türk Dışişleri Bakanlığı da Sherman’ın ziyaretine ilişkin bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada “Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’ın başkanlıklarında 27 Mayıs 2021 tarihinde Ankara’da siyasi istişareler gerçekleştirilecektir. Söz konusu istişarelerde, Türkiye-ABD ilişkilerinin ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası konuların görüşülmesi öngörülmektedir” denildi.

Sherman, Brüksel’deki temaslarının ardından Türkiye’ye geliyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türkiye’de bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de bir araya gelecek.

Türk ve ABD’li yetkililer arasındaki bir önceki istişare toplantısı daha önce ABD’nin başkenti Washington’da yapılmıştı.

VOA

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler