Sosyal Medya

Ekonomi

Yeni Şafak diyorsa…”Üretim hariç tam kapanma” yolda mı?

En son merkez bankası başkanı Ağbal’ın görevden alınışında ortaya çıktığı üzere, Yeni Şafak Gazetesi’nde çıkan haberlerin çoğuna hükümetin sesi olarak…

Yeni Şafak diyorsa…”Üretim hariç tam kapanma” yolda mı?

En son merkez bankası başkanı Ağbal’ın görevden alınışında ortaya çıktığı üzere, Yeni Şafak Gazetesi’nde çıkan haberlerin çoğuna hükümetin sesi olarak bakmak yanlış olmaz. Söz konusu gazete bugün de iki haberinde artan koronavirüs vaka ve ölümlerini haber yaparak tam kapanmayı ön plana getirmekte.

Gazete uzmanlardan aldığı fikirle kendi kendine tam kapanma istiyor:

“Koronavirüste vaka sayısı 65 bine ulaşırken 15 günlük kısmi kapanma döneminde tedbirlere tam anlamıyla uyulması daha da önemli hale geldi. Salgının kontrolden çıkmaması, hastanelerin kapasitelerini zorlayacak seviyelere gelmemesi için hareketliliği en aza indirmek ve evde kalmak gerekiyor. Uzmanlar da, kısmi kapanma ile birlikte vatandaşlara “yaşamı bloke” etme önerisi yaptı. Bu nedenle Türkiye’nin üretim hariç “tam kapanma”sı şart. Böylece Türkiye, Ramazan bayramına vaka sayılarını büyük oranda düşürerek girer.” 

Gazete aynı zamanda Areda Araştırma’nın 9-12 Nisan tarihleri arasında  yaptığı anketi de haberlerde ön plana almış.  Ankette vatandaşlara, “Sizce Türkiye’de korona konusunda ne yapılmalı?” sorusuna cevap olarak yüzde 64.3’lük kesimin “Tüm şehirlerde kapanma” istediği yazılıyor.

Yeni Şafak iktidarın sesi olarak değerlendirildiğinde, son açıklanan önlemlerle virüs mücadelesinin bir yere varamayacağını ve o çok ihtiyaç duyulan tam kapanmanın yolda olduğunu düşünmek mümkün.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler