Sosyal Medya

Piyasa

Paraanaliz’de neden geçici bir aksaklık var: Fransa’daki Dev sunucu firmasında yangın

PARANALİZ: Sayfamızda geçici olarak hizmet veremediğimiz için sizlerden özür dileriz. Fransa’da çalıştığımız bulut şirketinde çıkan büyük yangın sebebiyle normal sayfamızdan…

Paraanaliz’de neden geçici bir aksaklık var: Fransa’daki Dev sunucu firmasında yangın

PARANALİZ: Sayfamızda geçici olarak hizmet veremediğimiz için sizlerden özür dileriz. Fransa’da çalıştığımız bulut şirketinde çıkan büyük yangın sebebiyle normal sayfamızdan yayın yapma olanağı bulamıyoruz. Ancak, sayfamızın backuplarının başka bir merkeze taşınarak yeniden devreye sokulacağı birkaç günde, geçici olarak buradan hizmetinizde olacağız.

Aşağıda konuyla ilgili Reuters haberini sizleri bilgilendirmek için çevirdik. (https://www.reuters.com/article/us-france-ovh-fire-idUSKBN2B20NU)

Fransız bulut hizmetleri firmasında yangından sonra milyonlarca web sitesi çevrimdışı kaldı.

Söz konusu bulut hizmetleri firmasında çıkan yangın, milyonlarca web sitesini bozdu, devlet kurumlarının portallarını, bankaları, mağazaları, haber web sitelerini yerle bir etti ve .FR web alanının bir kısmının kapanmasına neden oldu.

Şirket, OVHcloud’da Çarşamba günü gece yarısından kısa bir süre sonra çıkan yangının Doğu Fransa’daki Strazburg’daki dört veri merkezinden birini yok ettiğini ve bir diğerine de zarar verdiğini söyledi.

Fransız bulut bilişim firmasının ilk halka arz planlarını başlatmasından sadece iki gün sonra patlak veren yangın için anında bir açıklama yapılmadı.

Avrupa’nın en büyük bulut hizmetleri sağlayıcısı, Fransız hükümeti, Centre Pompidou ve kripto para borsası Deribit gibi müşterilere yangının ardından felaket kurtarma planlarını etkinleştirmelerini söyledi.

Kurucu ve yönetim kurulu başkanı Octave Klaba Twitter’da yaptığı açıklamada, “İtfaiyeciler olay yerindeydiler ancak yangını kontrol edemediler” dedi. Önümüzdeki birkaç hafta için planın merkezlerin ekipmanlarını yeniden inşa etmeyi ve fiber optik bağlantılarını kontrol etmeyi içereceğini söyledi.

1999’da Klaba tarafından kurulan OVHcloud, pazara hakim olan ABD devleri Amazon Web Services, Microsoft Corp’un Azure ve Alphabet Inc.’in Google Cloud’una karşı rekabet ediyor.

İngiltere merkezli ağ güvenliği şirketi Netcraft’ı yöneten Mike Prettejohn, “OVH, internette oldukça önemli bir barındırma şirketi” dedi. Etkilenen sunucuların Fransa, İngiltere, Polonya ve Fildişi Sahili’ndeki niş hükümet platformları da dahil olmak üzere 3.6 milyon web sitesine ev sahipliği yaptığını söyledi. (ve Türkiye’den Paraanaliz!)

Prettejohn, Fransız .FR alan adı uzantısına sahip sitelerin yaklaşık %2’sinin etkilendiğini tahmin etti.

Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ayrıntı vermeden potansiyel bir halka arz sürecini başlattığını söylemişti.

Strasbourg merkezleri OVHcloud’un Fransa’daki 17, küresel olarak 32 veri merkezi arasındaydı.

Fransa’nın en tanınmış sanat komplekslerinden biri olan Centre Pompidou, web sitesinin kapalı olduğunu söyledi. Kripto para borsası Deribit, bloğunun kapalı olduğunu ancak ticaretin etkilenmediğini söyledi, ücretsiz satranç sunucusu Lichess.org 24 saatlik oyun geçmişini kaybettiğini ve haber kaynağı eeNews Europe web sitelerinin çevrimdışı olduğunu söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler