Sosyal Medya

Ekonomi

Morgan Stanley borsada yükselişin biteceği tarihi açıkladı

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, mevsimsellikten hisse senetleri için sağlanacak faydalara işaret etti ve "bu yükseliş eğilimi Şükran Günü'ne kadar devam edebilir, ancak çok daha uzun sürmez." dedi...

Morgan Stanley borsada yükselişin biteceği tarihi açıkladı

Ünlü yatırım bankası Morgan Stanley yükseliş eğilimine rağmen ABD hisse senetlerinin düşeceği görüşünde. Banka analistleri, Fed’in “para politikasını sıkılaştırmaya başladığını ve kazanç artışının yavaşladığını” söylüyor.

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, mevsimsellikten hisse senetleri için sağlanacak faydalara işaret etti ve “bu yükseliş eğilimi Şükran Günü’ne kadar devam edebilir, ancak çok daha uzun sürmez.” dedi.

Morgan Stanley’nin ekonomiye yönelik iyimser öngörüleri, bankanın Wall Street’te yaklaşan bir düzeltme konusunda uyarılarda bulunmasına engel olamadı. Bankasının analistlerini kısa süre önce yaptığı açıklamada, “Endişe beri karşı karşıya olduğumuz endişe verici gelişmelere rağmen Ağustos ve Eylül ayının ilk birkaç günü boyunca ABD hisse senedi endekslerinin yeni günlük ve ardışık rekorlara etmesi ve endişe duvarını tırmandırması endekslerin gücü açısından yapıcı değil” ifadelerine yer verdi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Morgan Stanley raporunda dikkat çekilen bir diğer konu da teknoloji hisselerinin piyasa beklentilerinin dışında hareket etmesi. Raporda ekonomik döngüden yararlanan ve düşük sermayeli Hisse senetleri gibi piyasanın diğer alanlarında fiyat-kazanç oranlarında düşüş görülmesine rağmen dev teknoloji hisse senetleri fiyat kazanç oranlarındaki yükselişle bu geçiş sürecine meydan okuduğu belirtiliyor.

Bu arada ABD merkezli diğer yatırım bankası, Goldman Sachs ekonomistleri Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) 2022 Temmuz ayında faizi artıracağını tahmin etti. Kurum ekonomistlerinin önceki tahminleri Fed’in 2023 yılında faiz artışına gideceği yönündeydi.ABD’de enflasyonun seyri kurumların para politikasına ilişkin beklentilerinde revizyonlara neden oluyor.

Goldman Sachs ekonomistleri enflasyon nedeniyle Fed’in faizi 2022 Temmuz ayında artıracağını öngördü. Goldman Sachs ekonomistlerinin önceki beklentisi faizin 2023 yılında artırılacağı yönündeydi.

Kurum ekonomistleri müşterilere ilettikleri notta varlık alımlarının azaltılmasına yönelik programın bitmesinin ardından Fed’in politika faizini artıracağını belirtti. Ekonomistler ikinci faiz artışı için Kasım 2022 tarihini öngörürken, bu faiz artışlarını takiben bir yıllık süre içinde Fed’den iki faiz artışı daha gelmesinin olası olduğuna dikkat çekti.

 

Borsa Gündem

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler