Sosyal Medya

Gündem

Kripto paralarda deprem

Bitcoin’in sert geri çekilme hareketiyle beraber, Etherium, Litecoin, Cardano, Polkadot, Stellar gibi büyük alt coinlerde yüzde 20’yi aşan değer kaybı…

Kripto paralarda deprem

Bitcoin’in sert geri çekilme hareketiyle beraber, Etherium, Litecoin, Cardano, Polkadot, Stellar gibi büyük alt coinlerde yüzde 20’yi aşan değer kaybı yaşandı. Türkiye’de bir çok yatırımcının ilgisini çeken daha küçük alt coinlerde düşüşe eşlik etti.

Özellikle Türkiye’de bir çok kripto para yatırımcısının alım satım yapmasıyla öne çıkan HOLO (HOT), Bittorent (BTT) için de kayıp büyük oldu. Gece 0.074 bandında hareket eden BTT, 0.062 liraya, HOT ise 0.154 bandında hareket ederken, 0.139 TL’yi gördü.

TESLA CEO’su Elon Musk’ın sık sık twitleriyle desteklediği popüler alt coinlerden Dogecoin’de düşüş son 24 saatte yüzde 25’i bulurken, ABD’deki olumlu dava haberlerinin ardından ralli yapan Ripple ise yüzde 15’ten fazla geriledi.

ABD’de Delaware eyaletinde mahkeme, blokzincir devlerinden Ripple’a açtığı davayı kaybeden Tetragon Financial Group’un 3.46 milyon dolar tazminat ödemesine karar vermişti.

Dünyada Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan genişleyici para politikaları ve teşvik paketlerinin devasa büyüklükte bir likidite yaratması yatırımcıları sürekli bir getiri arayışına itti. Pandemi döneminde özellikle altın ve hisse senedini tercih eden yatırımcıların yeni gözdesi kripto paralar oldu.

2021 yılında borsaların, altının artık belli bir bantta debelenmesi popularitesini giderek artıran kripto paralara yaradı. Özellikle Bitcoin dışında alt coinlerin ön plana çıkarak ve likiditenin bir kısmının kripto para piyasalarına girmesine neden oldu.

Merkez Bankası, kripto paralar için karar aldı. Buna göre kripto para-kripto varlıklar için yapılan düzenlemede, bu varlıkların ödeme aracı olarak kullanılmaması yönünde hazırlanan yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak ve bu varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.

 

 

 

Kaynak: sabah.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler