Sosyal Medya

Piyasa

Kavala tutuklu, faiz inecek, yeni varyant derken… TL’de değer kaybı hızlandı

Bu hafta Kara Salı’da tarihi zirvesini 13,45’le gören TL/dolar, faiz indirimi söylemi beraberinde toparlanmakta zorlanıyor.  Çarşamba gğnü kamu kuruluşlarının marifetiyle…

Kavala tutuklu, faiz inecek, yeni varyant derken… TL’de değer kaybı hızlandı

Bu hafta Kara Salı’da tarihi zirvesini 13,45’le gören TL/dolar, faiz indirimi söylemi beraberinde toparlanmakta zorlanıyor.  Çarşamba gğnü kamu kuruluşlarının marifetiyle 11,7’ye kadar güçlenen TL/dolar, perşembe itibarıyla yeniden 12,0’nin biraz üzerine yönelmişti.

Covid-19’un Güney Afrika’da ortaya çıkan yeni ve daha tehlikeli varyantı kürsel piyasaların moralini bozarken, Türkiye’de Erdoğan’ın faiz indirimi odaklı yeni ekonomi deneyi de TL üzerinde baskı yaratıyor.

İşinsanı Osman Kavala’nın AHİM kararına rağmen serbest bırakılmadan birleştirilmiş Gezi Davası’ndan tutuklu kalacağı haberi ise Avrupa Konsey’ne Türkiye yaptırımlarının kapısını açıyor.

Kur hafta kapanışına doğru tekrar hareketlendi. Yüzde 4’ü aşan yükselişler dolar/TL’yi 12,6 seviyelerine, euro/TL’yi ise 14,3 seviyelerine taşıdı.

Küresel piyasalar ise, koronavirüsün yeni varyantının olumsuz etkisi altında. Yabancı borsalar satış ağırlıklı, dolar endeksinde geveşeme var. Avrupa ve ABD’de koronavirüs vakaları artmaya devam ederken, İngiltere altı Afrika ülkesinden uçuşları durdurdu. Olumsuz hava Brent petrol fiyatında yüzde 8 kayıp yaratarak 76 doların altına çekti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler