Sosyal Medya

Ekonomi

Gece Bülteni: ‘Bugün TÜFE, Çarşambaya FED…’

Ekonomik gündeminin eksikliğini Omicron varyantı ile dolduran piyasaların gündemi yeniden ekonomi olacak. Gelecek hafta FED’in 15 Aralık’ta PPK toplantısı piyasaların yeni gündem maddeleridir...

Gece Bülteni: ‘Bugün TÜFE, Çarşambaya FED…’

Ekonomik gündeminin eksikliğini Omicron varyantı ile dolduran piyasaların gündemi yeniden ekonomi olacak. Gelecek hafta FED’in 15 Aralık’ta PPK toplantısı piyasaların yeni gündem maddeleridir. ABD’de Kasım ayı aylık manşet enflasyonun %0.7 ve çekirdek enflasyonun %0.5 olması, yıllıkta sırasıyla %6.8 ve %4.9’a yükselmesi bekleniyor. FED Başkanı Powell ve sonrasında Hazine Bakanı Yellen artık enflasyon ile ilgili geçici ifadesinin kullanılmasının artık geride kaldığını belirtmişti. Bu nedenle bugün beklentileri aşacak bir enflasyon, gelecek hafta FED toplantısı beklentilerini şekillendirmesi açısından oldukça önemli olacak.

15 Aralık FED toplantısında 18 FED üyesi; enflasyon, faiz, işsizlik oranları ve büyüme ile ilgili tahminlerini açıklayacaklar. 2022’de FED’e yönelik beklentilerin gelecek Çarşamba gününe kadar netleşeceğini göreceğiz. Bugün itibariyle FED’e yönelik beklentiler; gelecek hafta gerçekleşecek FED toplantısında aylık 15 milyar $ yerine 30 milyar $ varlık alımının azaltılması ve Mart ayına kadar varlık alım programının sonlandırılması ile Mayıs ayında ilk faiz artırımının gerçekleşmesi yönündedir. 16 Aralık’ta ise TCMB’nin faiz kararı açıklanacak. Bugün ABD’de açıklanacak enflasyon verisi ile haftaya FED ve TCMB’nin vereceği kararların döviz ve faiz piyasasında etkili olmasını bekliyoruz.

Dolar/TL direnç arayışına girdi

Dolar/TL’nin 13.50’de destek bulması ardından direnç arayışına girdi. Bugün ABD’de açıklanacak TÜFE verisi ve sonrasında oluşacak FED beklentilerinin kurun direnç noktası arayışında belirleyici olmasını bekliyoruz. Bugün takip edeceğimiz önemli seviye 13.86 olacaktır, bu direnç seviyesi kırılırsa 14.20 ve 14.33 dirençlerine yeni bir yükseliş dalgası başlayabilir.

BIST100, 150 $ direncinde

Dolar bazında dün en yüksek 149.42 $ gördük ve 147.81 $ seviyesinden kapandık. 150$ seviyesi gün içi kar realizasyonunda etkili oldu ama gün sonunda artı kapanış olduğu için bir kar realizasyonu başladı diyemeyiz. Bugün 150 $ direncine denk gelen 2050-2060 seviyelerin etkili olmasını bekliyoruz. Destek seviyelerimiz 2010 ve 1954, direnç seviyelerimiz 2053 ve 2060 seviyeleridir.

Aralık vadeli BIST30 kontratı

Seans içi yükselen kanal direncine dayalı yükseliş yaşanıyor, yükselen kanal içerisinde olası düzeltmelerde 2181 yükselen kanal desteği olarak görev alacaktır. Yükselen kanal direnci bugün 2300’e  doğru yükselmektedir. Destek seviyelerimiz 2181 ve 2156, direnç seviyelerimiz 2260 ve 2300 seviyeleridir.

Aralık vadeli Dolar/TL

Dün, “13.82-14.06 aralığında yatay trend izlemesini bekliyoruz.” demiştik. Yardımcı göstergelerin yeniden yönünü yukarıya çevirmesi dirençlerin zorlanacağı anlamına gelmektedir. 13.977 üzerinde yaşanacak güçlenme kontratların 14.215’e doğru yönelmesine neden olabilir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler