Sosyal Medya

Borsa

FED’in Kafası Karıştı, Enflasyon Söylemleri Arzı Sınırlı Kripto Paralara Yarayabilir…

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para yatırımlarına ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu...

FED’in Kafası Karıştı, Enflasyon Söylemleri Arzı Sınırlı Kripto Paralara Yarayabilir…

Huobi Global Araştırma Beste Naz Süllü, kripto para yatırımları ile ilgili son gelişmeler ışığında yaptığı değerlendirmede şu sözlere yer verdi;

“Fed Başkanı Powell’ın dün Senato Bankacılık Komitesi önünde yapmış olduğu konuşma ve soru-cevap kısmından aldığımız notlarda; enflasyon baskısının sürdüğü ve bu nedenle piyasaya sağladıkları para arzını planlanan süreden daha erken bitirme (tapering) planları olabileceği vurgusu yapıldı. Fakat Fed’i piyasanın gerisinde bırakan bir söylem vardı ki Powell’ın ‘geçici’ enflasyon vurgusu sunumdan kaldırıldı. Piyasa varlık alımlarının azaltılacağı söylemleri sonrası satışa geçse de enflasyondaki belirsizlik ve yüksek risk kavramı, enflasyondan kaçınma yatırımları olan Bitcoin ve arzı sınırlı olan coinler için ileriki günler adına yukarı potansiyel teşvik ediyor. Fakat önemli bir risk var ki 2018 yılından bu yana S&P 500 iki katına çıktı ve Powell’ın mesajları oldukça karışık aynı zamanda ‘değişken’. Dün piyasada en asgari tepki veren varlık kripto paralar oldu. Bitcoin’de 57.000$ seviyelerinden artık dönüş sinyalleri almaya başladık. Bu bölgenin de destek olduğunu teknik olarak da 63.800$ seviyesine taşıyacak flama formasyonu olduğunu görüyoruz. 59.600-59.700 majör direncimiz olurken, Ethereum’da rekor seviyelere doğru hazırlık sürüyor. Ethereum’da sene sonu 4500$ hedefimizi bir ay erken tamamlasak da gelişmeler doğrultusunda 6000$ beklentileri piyasada bulunuyor. Bugün QTUM’un yarılanması ve Horizen (ZEN)’in ağ güncellemeleri bulunuyor.”

 

Huobi Global Araştırma Müdürü

Beste Naz Süllü

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Huobi Global

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler