Sosyal Medya

Genel

Fed’in güvercin beklentisi altını yükseltti

Şenay Zeren Enver Erkan Gram altın fiyatları, şu dakikalarda 418 lira seviyesinde bulunurken; altının ons fiyatı ise 1729 dolar seviyesinde hareket ediyor. Tera…

Fed’in güvercin beklentisi altını yükseltti

Şenay Zeren Enver Erkan

Gram altın fiyatları, şu dakikalarda 418 lira seviyesinde bulunurken; altının ons fiyatı ise 1729 dolar seviyesinde hareket ediyor. Tera Yatırım Ekonomisti Erkan, “Yatırımcılar Fed’in bu haftaki toplantısında güvercin kalmasını beklerken, altın da bu sayede iki günlük yükseliş kaydetmiş bulunmaktadır” dedi. 

Altının gram fiyatı, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 418 lira seviyesinde hareket ederken; yeni güne 420 lira seviyeden başladı. Haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başlayan gram altın, gün içerisinde en düşük 416.78 lira seviyesini görürken; en yüksek ise 420.93 lira seviyesine tırmandı. Altın fiyatları, saat 13.42 itibarıyla yüzde 0.51 oranında düşüşle 417.61 lira seviyesinde hareket etti. Aynı dakikalarda çeyrek altın 691 lira, Cumhuriyet altını da 2 bin 841 liradan satılıyor.

Yatırımcılar Fed’in bu haftaki toplantısında güvercin kalmasını beklerken, altın da bu sayede iki günlük yükseliş kaydetmiş bulunmaktadır. ABD Merkez Bankası Başkanı Powell’ın ve ABD Hazine Bakanı  Yellen’in son açıklamaları, ABD’de politika yapıcıların enflasyon ısınmasını geçici bir dönemsel hareket olarak yorumladıklarını ve getiri eğrisine majör bir hamle yapmayacaklarını gösteriyor.

Diğer yandan, ultra gevşek para politikaları devam ederken mali politikaların etkisiyle enflasyona talep kanalından ilave katkı gelmesi durumu söz konusu olabilir. Bunu, özellikle son mali yardım paketindeki maaş çeklerinin nasıl bir harcama etkisi yapacağı belirleyecek.

Fed’in elinde opsiyonlar var, vade yapısında uzun vadeli tahvil alımlarına yoğunlaşmak veya net varlık alımını artırmak gibi. Ancak bu önlemleri şu aşamada almaya ihtiyaç duymayacaklardır. Belki kısa vadeli tahvil piyasası volatilitesine karşılık geçici döneme dayalı bir ince teknik ayarlama olabilir veya sözlü yönlendirme ile geçilebilir.

 

Kaynak: bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler