Sosyal Medya

Borsa

Ev-Arsa Yerine Yatırımcılar Metaverse’den Arsa Alıyor, BTC’de Şükran Günü Rallisi Gelebilir

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para yatırımlarına ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu...

Ev-Arsa Yerine Yatırımcılar Metaverse’den Arsa Alıyor, BTC’de Şükran Günü Rallisi Gelebilir

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü’nün Metaverse ve Bitcoin’e değindiği günlük piyasa değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi;

“Dünya Meta ismini Facebook ile duymasının ardından Metaverse’ün anlamı olan kurgusal dünyada hayat akışı oldukça hızlı ilerliyor. Decentraland’de 2,43 milyon dolara arsa satılırken, bu fiyat San Francisco veya New York’ta normal bir ev fiyatının oldukça üzerinde. Hali hazırda hem ABD hem de Kanada’da konut fiyatları enflasyonla boğuşup, konut fiyat endeksleri zirve yaptığı 2007 kriz yılından öncesinin çok çok üzerindeyken, yatırımcılar fiziki arsa veya ev almak yerine metaverse dünyasından arsa alımlarına yöneldiler. Oyun sektörünün öncülük ettiği Metaverse’de yer alan oyun coinleri MANA-AXIS-SAND-GALA ve ENJ fiyatları oluşan bu talep nedeniyle son haftalarda rekor üstüne rekor tazeliyor. Diğer yanda Şükran Günü tatili ABD’de bugün başlıyor. İnsanların evde geçirdikleri zamanda ve tatillerde kripto para işlem hacimlerinin pandemi döneminde oldukça arttığına şahit olduk. Şükran günü dolayısıyla ABD’de geçen kripto para işlem hacimlerinde artış bekliyoruz. Son iki haftadır balina olarak adlandırılan büyük hesapların da yüklü alımları dikkat çekiyor. En büyük üçüncü balina hesap son 11 gün içinde 375 milyon dolarlık BTC alımı gerçekleştirdi. Her ne kadar Hindistan’da şubat ayında kripto paralara kısıtlama getirmek için toplanılacak olsalar da 55.600$ desteği şimdiye kadar gayet güçlü bir şekilde çalıştı. Bireysel ve kurumsal alıcıların BTC’ aldığı şu günlerde 63.000$ seviyelerine yükseliş gerçekleştirmesi ihtimal dahilinde.”

 

Huobi Global Araştırma Müdürü

Beste Naz Süllü

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Huobi Global

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler