Sosyal Medya

Borsa

BlackRock: Tahvil piyasasının Fed faiz artışı beklentisi yanlış

Dünyanın en büyük varlık yöneticisinin baş sabit gelirli stratejistine göre, tüm işaretler hala enflasyon tehdidinin geçici olacağını gösterdiği için Federal…

BlackRock: Tahvil piyasasının Fed faiz artışı beklentisi yanlış

Dünyanın en büyük varlık yöneticisinin baş sabit gelirli stratejistine göre, tüm işaretler hala enflasyon tehdidinin geçici olacağını gösterdiği için Federal Rezerv’in faiz artırımı beklentisinde tahvil piyasaları, aşırı fiyatlamalara gitti.

BlackRock Inc.’den Scott Thiel Bloomberg Television’a verdiği röportajda, “Fed’in faiz artışları yolunun mevcut piyasa fiyatlamasından daha sığ olacağına inanıyoruz.” dedi.

BlackRock stratejistleri, Fed’in nokta grafiğinde belirtildiği gibi 2023’te oranları yükseltme planına sadık kalmasını bekliyor. Bu, tedarik zinciri darboğazlarından malzeme kıtlığına ve yüksek emtia fiyatlarına kadar her şeyin enflasyonu teşvik etmesi nedeniyle, gelecek yılın Eylül ayına kadar 28 baz puanlık bir artış bekleyen para piyasalarına ters giden bir görüş.

Küresel tahvil satışları pazartesi günü 10 yıllık Hazine getirilerinin %1,6’ya tırmanmasıyla hız kazandı. Traderlar geçen hafta Haziran ayına kadar daha yüksek faizler konusundaki beklentilerini neredeyse 50-50’ye yükselterek, ilk artışı Fed’in varlık alımlarını potansiyel olarak sıfırlayacağı döneme çektiler.

Ancak Thiel, politika yapıcıların büyük olasılıkla pandemi kaynaklı enflasyon baskılarını görmezden gelmek için yerlerinin olduğunu söylüyor.

Thiel, “Gördüğümüz yüksek enflasyon seviyeleri göz önüne alındığında burada çok aktif bir tartışma olduğu açıktır. Enflasyon bir süre bizimle olacak. Ama yavaş yavaş hafifleyeceğine inanıyoruz” dedi.

Başkan Jerome Powell ve meslektaşları enflasyonun gelecek yıl yüksek seviyelerinden yumuşayacağını bekliyorlar. Fed’in Washington’daki personeli, geçen ay yayınlanan 13 Ekim’deki Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının tutanaklarına göre, enflasyonun 2022’de %2’nin altında geri döneceğini öngörüyor.

Bu Thiel’in müşterilere ABD tahvili satın almalarını söylediği anlamına gelmiyor. Tam tersi. Daha ölçülü bir hızda da olsa satışın devam etmesini bekliyor ve faiz oranı riskine zayıf bir şekilde maruz kalmayı öneriyor. Yetkili, ABD ekonomisinin genişlemesi için hala yer olduğunu ve mevcut seviyelerdeki verimlerin bunu yansıtmadığını söyledi.

Thiel, “Verimlerin zaman içinde kısmen arttığını göreceğiz, çünkü gördüğümüz ekonomik faaliyet seviyesi göz önüne alındığında, başlangıçta yanlış seviyede olduklarına inanıyoruz.” dedi. “Bu yüzden, son iki haftada gördüklerimiz kadar şiddetli olmasa da faiz oranlarında daha yüksek ayarlamalar olmaya devam edecek.”

Para piyasaları Eylül 2022’de Fed faiz artışlarının 28 baz puanını fiyatlamakta.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler