Sosyal Medya

Borsa

Bitcoin’de toparlanma sinyalleri

Bitcoin, hafta sonu Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesi olan 48.000 doları aştı, ancak geçtiğimiz Pazartesi günü yine değer…

Bitcoin’de toparlanma sinyalleri

Bitcoin, hafta sonu Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesi olan 48.000 doları aştı, ancak geçtiğimiz Pazartesi günü yine değer kaybetti.

Cumartesi günü, dijital para Coindesk verilerine göre, 17 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesi olan 48.126 dolara ulaştı. Coin Metrics’e göre en son 45.831dolardan işlem gördü.

Bitcoin toparlanması, Haziran ve Temmuz aylarında yoğun bir şekilde satıldıktan sonra geldi. Kripto para birimi, Nisan ayında 64.000 doların üzerindeki rekorunun ardından 30.000 doların altına düştü.

Dijital parala fiyatlarını takip eden CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin’in yükselişi Cumartesi günü tüm kripto para piyasasının değerini Mayıs ortasından bu yana ilk kez 2 trilyon doların üzerine çıkardı.

Kripto piyasası yaz boyunca bir dizi engelle karşı karşıya kaldı. Engellerin büyüklerinden biri, Çin’deki yetkililerin Bitcoin madenciliği operasyonlarını kapatmaya ve başka yerlere taşınmaya zorlayan sektör düzenlemeleriydi. Bitcoin’in 30.000 dolar seviyesinin altına düşmesinin en büyük nedenlerinden biri buydu.

Bununla birlikte, ABD Senatosu, geçen hafta herhangi bir değişiklik olmaksızın kripto vergi raporlamasında önerilen ve büyük bir altyapı faturası onayladı. Bu kripto topluluğu için bir darbe olarak görüldü, ancak bazıları bunun ABD hükümetinin sektörü ciddiye aldığını gösterdiğinin bir belirtisi olduğunu belirtti.

Kripto para odaklı risk sermayesi ve ticaret şirketi Kenetic Capital’in kurucusu Jehan Chu, bu “temel düzenleyici engellerin” yakın vadede “piyasanın kanatlarını kırdığını” söyledi. Chu, Bitcoin 55.000 dolara tırmanabilirken, yatırımcıların 2022’de “uzun ve istikrarlı bir tırmanış için sahneyi sıfırlayarak 30.000 doların altındaki seviyelere önemli bir geri çekilme yasayabileceği” konusunda uyardı.

Hackerların tarihin en büyük kripto para soygunlarından birinde 600 milyon dolar çalmasının ardından bu ay Bitcoin cephesinden daha fazla olumsuz haber geldi. Ancak tarihin en büyük kripto para soygununda olaylar beklenmedik şekilde devam etti; bilgisayar korsanları sonunda çalınan paranın neredeyse tamamını iade etti.

Luno’dan Ayyar, Bitcoin’in 48.000 ila 50.000 dolar arasındaki direnç seviyelerine yaklaştığını belirtiyor. Ayyar, “Bitcoin’in tek seferde geçmesini beklemiyorum” dedi. Bitcoin eğer bu direnç seviyesini kırarsa dijital paranın “kesinlikle tüm zamanların en yüksek seviyelerine geri dönebileceğini” de sözlerine ekledi.

Bitcoin şu an 47.200 dolardan işlem görüyor.

 

Kaynak: cncbc.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler