Sosyal Medya

Piyasa

Bitcoin yatay seyrine devam ediyor

Fed Başkanı Powell’ın, özellikle Bitcoin’in altının yerini alabileceğini belirtmesinin ardından gelen satışlarla 54 bin dolar düzeyine inen Bitcoin, bu düzeylerde yatay hareket…

Bitcoin yatay seyrine devam ediyor

Fed Başkanı Powell’ın, özellikle Bitcoin’in altının yerini alabileceğini belirtmesinin ardından gelen satışlarla 54 bin dolar düzeyine inen Bitcoin, bu düzeylerde yatay hareket ediyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın, kripto para birimlerini, “birer ödeme aracından çok, birer spekülasyon aracı” olarak gördüğünü, özellikle Bitcoinin altının yerini alabileceğini belirtmesinin ardından gelen satışlarla 54 bin dolar düzeyine inen Bitcoin, bu düzeylerde yatay hareket ediyor.

Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank for International Settlements – BIS) tarafından Pazartesi günü düzenlenen zirvede konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bugüne kadar dijital para birimlerinin, “iyi birer değer deposu” olamadıklarını vurguladı ve bu birimlere ilişkin düzenlemelerin henüz olması gerektiği düzeylerde olmadığına dikkat çekti.

Fed’in merkez bankası dijital para birimine ilişkin çalışmalarının sürdüğüne de dikkat çeken Powell, ancak, bunun gerçekleşebilmesi için Kongre’den, yönetimden ve kamuoyundan daha geniş bir destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Powell ayrıca, Fed’in bu aşamada, dijital para birimine ilişkin bir karar verebilmek için henüz hazır olmadığını ekledi.

Analistlere göre, Bitcoinin yüzde 7.0 düşüşle 54 bin seviyesine çekilmesiyle birlikte, bir saat içinde vadeli işlem yatırımcılarının 650 milyon dolarlık long pozisyonu tasfiye oldu. Kaldıraçlı işlem yapan bir çok yatırımcı yaşanan sert düşüş nedeniyle zor saatler yaşadı.

 

 

 

Kaynak: bigpara.hurriyet.com.tr

Haberin devamı için: https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/bitcoin-haberleri/bitcoin-powell-sonrasi-yatay_ID1468891/

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler