Sosyal Medya

Ekonomi

Beste Naz Süllü: ‘İlk Bitcoin ETF’i İşleme Başlıyor, Kar Satışlarına Dikkat…’

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü'nün kripto para varlıklara ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

Beste Naz Süllü: ‘İlk Bitcoin ETF’i İşleme Başlıyor, Kar Satışlarına Dikkat…’

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü’nün kripto para varlıklara ilişkin değerlendirmelerde bulundu: “Dünya’nın ilk Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) bugün New York Borsasında işlemlere başlıyor. ProShares’in başlayacağı fon ‘BITO’ kodu ile işlem görecek. 2013 yılından bu yana SEC’e gelen sayısız ETF başvurusu reddedilmişti. Yeni SEC Başkanı Gensler, önceki başkanlara göre daha fazla kripto para dostu olduğu bilinir. Bu nedenle SEC’in daha fazla borsa yatırım fonuna izin vereceği biliniyor. Valkryie Şirketinin ETF’inin de bu hafta işlemlere başlaması beklentiler arasında. Bitcoin ETF’inin normal bir ETF’ten farkı ise temettü getirinin olmayışı ve blokzincirde diğer coinlerle etkileşiminin yüksek olması.”

Peki fiyata etkisi ne olur?

ETF’ler doğrudan değil dolaylı yatırım sağlar. Fon gelirleri ile Bitcoin alınacak olması kısa vadeden ziyade orta ve uzun vadede Bitcoin talebini olumlu etkileyebilir. Ayrıca spot Bitcoin almak istemeyen birçok yatırımcı da bu şirketler aracılığı ile dolaylı yollardan Bitcoin sahipliğine kavuşacakları için piyasada yer alan kullanıcı sayısının da artması anlamına gelir.

Bitcoin ETF’lerinin işleme açılacak olması ile 50.000$ seviyelerinden başlayan hareket 63.000$ seviyesine kadar Bitcoin fiyatında etkili oldu. Ancak son dönemde Shiba ve Doge gibi köpek tokenlarına yeniden paranın girmesi ile piyasada var olan likidite bölündü ve haber etkisi sonrası gerçekleşen verinin satılması 63.000$ seviyesini kıramamıza sebep oldu. Vadeli piyasada BTC kontratlarının hacmi artarken, fonlama oranlarının da düşmesi yatırımcıların kar satışları yaptığına işaret ediyor. Bu nedenle kısa vadeli oluşabilecek bir geri çekilme hareketinde yakın destekler 61.800$, 60.700$ ve 59.800$ olarak karşımıza çıkıyor. Vadeli piyasadaki hacme ve son gülerdeki Bitcoin’in 63.000$’ı kıramaması nedeniyle yakın vadede oluşabilecek kar satışlarına dikkat.

 

Huobi Global Araştırma Müdürü

Beste Naz Süllü

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Huobi Global

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler