Sosyal Medya

Borsa

Beste Naz Süllü: ‘Bitcoin 53.000$ Gerisine İnmedikçe Risk İştahı Devam Eder, IMF’e Göre Stablecoinler Riskli…’

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü "Bitcoin 53.000$ Gerisine İnmedikçe Risk İştahı Devam Eder, IMF’e Göre Stablecoinler Riskli" başlığı ile kripto para yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

Beste Naz Süllü: ‘Bitcoin 53.000$ Gerisine İnmedikçe Risk İştahı Devam Eder, IMF’e Göre Stablecoinler Riskli…’

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü “Bitcoin 53.000$ Gerisine İnmedikçe Risk İştahı Devam Eder, IMF’e Göre Stablecoinler Riskli” başlığı ile kripto para yatırımlarına ilişkin günlük değerlendirmesinde şu yorumlarda bulundu;

“Son günlerde küresel piyasalarda yaşanan kararsız seyir kripto paraları da etkiledi. ABD ve Avrupa’da artan enflasyon rakamlarının sanılanın aksine geçici olmadığı yönündeki endişeler, ABD ve IMF’ın stablecoin tutumları ve Çin’de patlak veren Evergrande krizinin ne kadar derin olduğuna ilişkin endişeler piyasa fiyatlarını etkiliyor. Bitcoin dün 53.900$ seviyelerine kadar gerilerken bir miktar kar satışları ile devam ediyor. Aktif ve yeni adres sayılarındaki artışın son günlerde daha iyi göründüğü Ethereum ise 3440$ ile eşik seviyesi 3500$’ın gerisine indi. Apple’ın Iphone 13 üretiminde kısıntıya gidebileceği söylemleri dahi kripto fiyatlamasında etkili olurken asıl risk ABD’nin bu ay sonuna kadar çıkarmasını beklediğimiz CBDC raporunda Dijital Dolar çalışmalarına start veren ABD bu konu da stablecoinleri nasıl bir risk çerçevesinde tanımlayacak ve stablecoin ihraççılarına yönelik yeni kararlar alacak mı önemli olacak. IMF de ABD’ye paralel benzer bir söylemle kripto paralardan ziyade stablecoinler hakkında endişeli olduğuna ve dayandıkları eski finansal sistemleri zayıflatabileceği hakkında rapor yayımladı. Yine de bilinenin aksine Bitcoin ve DeFi yatırımcıları portföylerini artırarak coin tutmaya devam ediyor. DeFi’larda kilitlenen para 200 milyar doları aştı. Dolayısıyla risklerin farkında olup işlemleri de bu yönde gerçekleştirmek ekim ayı açısından iyi olabilir. Bitcoin’de seyir 53.000$ altına inmedikçe bozulacağa benzemiyor. Dolar 9,04 ile yeni rekor kırarken, ABD 10 yıllıklar ise bir miktar gevşeyerek 1,57% seviyesine indi.”

 

Huobi Global Araştırma Müdürü

Beste Naz Süllü

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Huobi Global

BAKMADAN GEÇME

  • Forte Teknoloji, Milsoft satın alımı için Rekabet Kurumu onayını aldı

    Forte Teknoloji, MilSOFT Yazılım Teknolojileri A.Ş.’nin yüzde 100 hissesini devralmak üzere başlattığı satın alma sürecinde önemli bir gelişme kaydetti. KAP üzerinden yaptığı açıklama ile söz konusu hisse devri için Rekabet Kurumu’na resmi başvuruda bulunduğunu duyurmuştu. Yapılan başvuru, Rekabet Kurumu tarafından onaylandı...

  • Almanya’da tren istasyonunda bıçaklı saldırı! Birçok yaralı var

    Almanya’nın Hamburg kentinde, ülkenin en işlek tren istasyonlarından birinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 12 kişi yaralandı, bazı yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi.

  • Ruhsatlı bina sayısı yüzde 21 azaldı

    Türkiye’de inşaat sektörü yavaşlıyor. TÜİK verilerine göre, 2025’in ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı geçen yıla göre yüzde 21,3 oranında geriledi.

  • Ek hesap tuzağı! 1 saniye bile gecikseniz faiz işliyor

    Kredili Mevduat Hesabı (KMH), parasız anlarda can simidi gibi görünse de uzmanlar uyardı. Özellikle otomatik ödeme talimatları, farkında olmadan bu hesapları devreye sokabiliyor.

  • Forum AVM’lerde sürpriz U dönüşü! Konkordato iptal, tedbirler kalktı

    2023 sonunda konkordato ilan eden ve 28 milyar TL’lik borcuyla dikkat çeken Forum AVM’lerin sahibi 10 şirket, konkordatodan kendi istekleriyle çekildi. Mahkeme kararıyla tüm tedbirler kaldırıldı, şirketler tam mali özgürlüğünü yeniden kazandı.

  • Çarpıcı konut raporu: Evin değeri düşüyor, ilgi artıyor

    Sahibinden ve BETAM iş birliğiyle yayımlanan Nisan 2025 konut raporu, yüksek talep ile gerileyen reel fiyatlar arasındaki çarpıcı çelişkiye ışık tuttu. Türkiye genelinde konuta olan ilgi artarken, enflasyondan arındırılmış fiyatlar düşmeye devam etti.

  • BIST’ten yatırımcılara yeni hamle! Kaldıraçlı ve kısa endeksler geliyor

    Yatırım seçeneklerini artırmak için adımlarını sürdüren Borsa İstanbul, kaldıraçlı ve kısa pozisyonlara yönelik yeni endeksleri devreye alıyor. 26 Mayıs 2025 Pazartesi günü itibarıyla yatırımcılar, BIST bünyesinde bu yeni araçlarla işlem yapabilecek.

  • Trafikte yeni dönem başlıyor! Plaka ve ehliyette sahtekarlığa rekor cezalar yolda

    Trafik güvenliğini artırmak amacıyla hazırlanan yeni Karayolları Trafik Kanunu teklifi Meclis'e sunuldu. Hayati kurallara uymayan sürücülere yönelik para cezaları ciddi oranda artırılırken, ehliyet iptali ve hapis cezaları da gündemde.

  • Alternatif Bank’ta kriz sinyali! Şubeler kapandı, kar eriyor, işten çıkarmalar arttı

    Bankacılık sektörünün genelinde kârlılık rekor seviyelere ulaşırken, Alternatif Bank cephesinden dikkat çekici bir gerileme haberi geldi. Banka, 2025 yılının ilk çeyreğinde hem finansal hem de operasyonel anlamda ciddi bir küçülmeye gitti.

  • Koza Altın (KOZAL) ilk çeyrek raporu geldi! Net satışlar sınırlı arttı

    Gedik Yatırım, Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL), 2025 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin net satışları sınırlı bir artış gösterirken, operasyonel karlılıkta önemli düşüşler yaşandı. Açıklanan sonuçlar, piyasa beklentilerinin belirgin şekilde gerisinde kaldı.

  • Gelişen Piyasa Hisse Fonları  Yatırımcıları Cezbediyor, Borsa yaya kalıyor

    2025 yılı itibarıyla gelişen piyasa hisse senedi fonları, küresel getiri sıralamasında zirvede yer alıyor. Bu performans, hem cazip değerlemelere hem de yatırımcıların bu piyasaları uzun süre ihmal etmesine bağlanıyor. Ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerine verdiği aranın ardından ekonomik baskıların hafiflemesi de gelişen piyasalara ilgiyi artırmış durumda. Borsa siyasi gerginlik yüzünden henüz bu furyaya katılamadı.  Yaz aylarında ne olacak?

  • Dolar’da hezimet günleri

    ABD’nin kamu maliyesine yönelik artan endişeler, doları 2023’ten bu yana en kötü haftalık performansına doğru sürüklüyor. Başkan Donald Trump’ın ticaret savaşı söylemlerini yeniden alevlendirmesi ve bütçe açığını artırabilecek yeni vergi ve harcama paketi, piyasalarda dalgalanmalara yol açtı. Dolar hızla düştü, Wall Street hisse endeksleri karalar bağladı..

  • Ekonomide İkinci Çeyrek Alarmı: Yavaşlama Sinyalleri Tüm Sektörlere Yayılıyor

    Mayıs ayına ilişkin açıklanan İktisadi Yönelim Anketi, Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) ve Kapasite Kullanım Oranı (KKO) verileri, imalat sanayi başta olmak üzere tüm sektörlerde zayıflayan bir ekonomik faaliyete işaret ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımladığı çıktı açığı tahminleri de bu görünümü destekleyerek potansiyel-altı bir büyüme süreci yaşandığına dikkat çekiyor.

Benzer Haberler