Sosyal Medya

Ekonomi

Altında yukarı yönlü tepki ihtimali yüksek

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 498 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 815 lira, Cumhuriyet altını 3.335 liradan satılıyor.  Dün altının…

Altında yukarı yönlü tepki ihtimali yüksek

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 498 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 815 lira, Cumhuriyet altını 3.335 liradan satılıyor. 

Dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşün etkisiyle 496,6 liraya kadar gerileyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,9 altında 497,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, bugüne ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,3 artışla 498,2 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 815 lira, Cumhuriyet altını da 3.335 liradan satılıyor.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında görülen delta varyantının yayılımına ilişkin endişelerin risk iştahını azalttığını belirterek, dolara olan talebin artmasının ise bugün altının ons’unda düşüş yaşanmasını beraberinde getirdiğini söyledi.

Enflasyon ve faiz artırımının zamanlamasına dair belirsizliklerin sürmesi ile altının ons fiyatının 1.770-1.790 bandında seyretmeye devam ettiğini aktaran analistler, bandın hangi yönde kırılacağının ise bundan sonraki seyir açısından önem taşıdığını kaydetti.

Bugün Almanya’da enflasyon, Avro Bölgesi ve ABD’de tüketici güven endeksi verilerinin izleneceğini bildiren analistler, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve ABD Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarının ise sözle yönlendirmelerin devamı açısından önemli olacağını ifade etti.

Vakıf Yatırım

Son FOMC toplantısının ardından reel faizlerdeki sıçramanın etkisiyle sert satışlara maruz kalan ons altında, reel faizler tekrar geri çekilmesine rağmen yukarı hareketler sınırlı kalıyor. Son birkaç işlem  gününde oldukça dar bantta seyreden altında 1.795 seviyesini ilk  direnç olarak takip ediyoruz. Bu seviye üzerinde 1.820-1.830 bölgesi hedeflenebilir. 1.760 seviyesini ise kritik destek olarak izlemeye devam ediyoruz. Bu seviyenin altında satışların devamı beklenmelidir.

Reel faizlerdeki geri çekilmenin etkisiyle, altında kısa vadede yukarı yönlü tepki ihtimalini yüksek görüyoruz.

 

 

 

Kaynak: bigpara.hurriyet.comtr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler