Sosyal Medya

Para Politikasi

Altın fiyatları dar bantta hareket ediyor

Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 497 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1782 dolar seviyesinde bulunuyor.…

Altın fiyatları dar bantta hareket ediyor

Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 497 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1782 dolar seviyesinde bulunuyor. Geçtiğimiz hafta ABD kanadından gelen veriler ve açıklamalar sonra sert düşüşler gördüğümüz altının ons fiyatı, şu sıralarda dar bantta hareket ediyor.

Altının ons fiyatı, bugün kritik günlerinden birini yaşarken; altının yönü için belirleyici verilerden olan ABD büyüme verisi ve ABD haftalık işsizlik başvuruları verilerinin açıklanması sonrası fiyatlarda yatay bir hareket gözlendi. ABD birinci çeyrek büyüme verisi beklentiler dahilinde yüzde 6.4 olarak açıklanırken; ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları 411 bin gelerek beklenti seviyesinin üzerine çıktı, beklenti 380 bin olması yönündeydi.

Ons altın veriler öncesi, 1784 dolar seviyesinde hareket ederken sonrasında yatay hareket etti. Ons altın, saat 15.53 itibarıyla yüzde 0.23 oranında yükselişle 1782 dolar seviyesinde hareket ediyor. Ons altın, bugün içerisinde en yüksek 1788 dolar seviyesini görürken; en düşük ise 1772 dolar seviyesini gördü.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz artırım zamanlamasına ilişkin yapılan açıklamalardaki çelişkili ifadeler nedeniyle belirsizlik sürerken, ons altında yön arayışının sürüyor.

 

 

Kaynak: bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler