Sosyal Medya

Genel

ABD’de federal hükümet Stabilcoin’ler için inceleme başlattı

Stabilcoin’ler, daha az değişken varlıklarla olan bağları sayesinde görünüşte normal kripto para biriminden daha güvenli.  Ancak yine de ABD’deki kanun…

ABD’de federal hükümet Stabilcoin’ler için inceleme başlattı

Stabilcoin’ler, daha az değişken varlıklarla olan bağları sayesinde görünüşte normal kripto para biriminden daha güvenli.  Ancak yine de ABD’deki kanun koyucular ikna olmuş değil. Bloomberg kaynakları, Mali İstikrar Gözetim Konseyi tarafından yapılan bir incelemeyle Hazine Bakanlığı ve diğer federal kurumların stablecoinler üzerinde olası bir baskı kurmaya yakın olduğunu belirtti. Yetkililerin, dijital paranın büyük ölçüde düzenlenmemiş olduğundan ve nihayetinde finansal sistemi korumak yerine istikrarsızlaştırabileceğinden endişe duydukları bildiriliyor.

 

Finansal Piyasalar üzerine Beyaz Saray Çalışma Grubunun en çok Tether ile ilgili endişe duyuyor. Kripto para biriminin operatörleri, büyük miktarda kurumsal borç tutarak fonlarını istikrara kavuşturuyor. Bloomberg’e göre, kripto para birimi değerleri düşerse, bu “kaotik yatırımcı koşularına” karşı savunmasız olabilir.

 

Çalışma Grubunun tavsiyeler yayınlayacağı düşünülen Aralık ayına kadar kesin bir karar beklenmese de, bir Gözetim Konseyi incelemesi lehine bir “uzlaşma” olduğu bildiriliyor. Böyle bir durumda, konsey stabilcoinleri katı düzenlemeler gerektiren tehditler olarak belirleyebilir. Bu da çok sayıda kripto para birimi, iş modellerini değiştirmeye ve hatta kapatmaya zorlanabileceği anlamına geliyor.

 

Halihazırda, stablecoin’ler hükümet rekabetinden dolayı risk altında. Fed, kendi kripto para birimini başlatma olasılığını araştırıyor. Böyle bir hareket, ABD’de özel seçenekleri tartışmaya açabilir – resmi, potansiyel olarak daha güvenilir bir eşdeğeri olsaydı, bu gibi paraların zaten pek bir anlamı olmayacak. Gelecek ne olursa olsun, federal hükûmet tarafından böyle bir inceleme devam ederse mevcut stablecoin piyasasının çok uzun sürmeyeceği söylenebilir.

 

 

Kaynak: finance.yahoo.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler