Sosyal Medya

Döviz

JPMorgan’dan TCMB faiz kararı ve enflasyon beklentilerinde iyimserlik dalgası

TÜİK’in bugün açıkladığı Ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren JPMorgan, TCMB’den dördüncü çeyrekte faiz indirimi beklemeye devam ettiklerini bildirdi. Zayıf çekirdek…

JPMorgan’dan TCMB faiz kararı ve enflasyon beklentilerinde iyimserlik dalgası

TÜİK’in bugün açıkladığı Ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren JPMorgan, TCMB’den dördüncü çeyrekte faiz indirimi beklemeye devam ettiklerini bildirdi.

Zayıf çekirdek veriye rağmen 2021 yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 15,0’dan yüzde 15,5’e yükselten JPMorgan, Ağustos ayında manşet enflasyonda yukarı yönlü sürprizin gıda fiyatlarındaki artıştan geldiğine işaret etti ve çekirdek fiyat baskılarının ise zayıfladığını savundu.

TCMB’nin son yatırımcı toplantısında çekirdek enflasyona odaklanacağını söylediğini hatırlatan JPMorgan, “Bu nedenle TCMB’nin Ağustos ayı enflasyon rakamlarından aşırı şekilde endişelendiğini düşünmüyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

TCMB’nin hata yapmak için çok fazla payı olmadığını ve bankanın yılın dördüncü çeyreğinde 2 adet ellişer baz puanlık faiz indirimi yapacağını öngörmeye devam ettiklerini de vurgulayan JPMorgan, politika faizinin 2022 sonunda yüzde 15,0 olmasını beklediklerini de belirtti.

Investing

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler