Sosyal Medya

Ekonomi

Yönetim Krizi: İçişleri Bakanlığı’ndan İmamoğlu’na “niye ellerini arkadan kavuşturdun” soruşturması

Türkiye yangın yeri.  Bir yandan sağlık krizi ve aşılama krizine bağlı artan ölümler, bir yanda tam kapatma adı altında sağlık…

Yönetim Krizi: İçişleri Bakanlığı’ndan İmamoğlu’na “niye ellerini arkadan kavuşturdun” soruşturması

Türkiye yangın yeri.  Bir yandan sağlık krizi ve aşılama krizine bağlı artan ölümler, bir yanda tam kapatma adı altında sağlık riskini üstlenmek zorunda kalarak işe gitmek zorunda bırakılanlar, yüksek enflasyonun açtığı gedik ve tabi yasaklar döneminde kamu desteğinden mahrum bırakılan kalabalık halk kitleleri…

İçişleri Bakanlığı’nın bugün yayınlanan garip diye niyetlendirilebilecek “zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında” alışverişe getirdiği yasaklar mantık temelinden yoksun.  Örneğin, havalar ısındı, deodorant almak istiyorsunuz marketten ancak parfümeri yasağı olduğu için alamıyorsunuz.

COVID-19 bağlantılı karantina önlemlerinin içinde kanuni altyapısı olmamasına rağmen neden içki yasağının ısrarla eklenmeye çalışıldığı da zaten henüz bitmemiş bir tartışma konusu.

İçişleri Bakanlığı’nın neyin zorunlu temel ihtiyaç neyin olmadığı detayına kadar karışmayı görev edindiği bu kararlar çok tartışılacak.

Derken, Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan’ın yazısından öğreniyoruz:

“İmamoğlu’nun o türbenin dışında yürürken ellerini arkasından bağlaması İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi. İnsan inanmakta zorlanıyor ama bakanlığın onayıyla Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi. Ve geçen hafta şu suçlamayla Ekrem İmamoğlu’nun ifadesi istendi:  ‘2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası…’  Sahi, yürürken bağlanan eller mi suçluydu, onlara suç yazan bağlı eller mi?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) haberi doğrulamasının arkasından da İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geliyor. İçişleri Bakanı Sözcüsü İsmail Çataklı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin olarak:

 “İmamoğlu’nun HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi desteklediği, bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir işlem var”

İmamoğlu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir işlemi bu. İstanbul Başsavcılığı bir talepte bulunmuş, sayın İmamoğlu’nun HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi desteklediği, bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları ilgili. Bu iddialara üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir işlem var. Bize gönderildi. Dolayısıyla her Cumhuriyet Başsavcılığından gelen işlemlere nasıl rutin olarak yapmamız gerekenler varsa bu süreçte yürüyor” diyor.

HDP’nin yasal ve yaklaşık 6 milyon oy alan bir parti olduğu gerçeği bir yana, İBB Başkanı ya da herhangi bir vatandaşa türbe ziyareti sırasında ellerinin pozisyonu nedeniyle soruşturma açılabiliyor.  İçişleri Bakanlığı konuyu araştırmak için müfettiş yollayabiliyor.

Başa dönersek… Ülke yangın yeri.  Yönetim krizi ekonomide, sağlıkta, eğitim hakkından mahrum kalan milyonlarca gencin üzerinden hemen her alanda hissedilirken, sadece bir gün içinde ortaya çıkanları ve olup bitenleri yorumlamayı siz okuyucularımıza bırakıyoruz.

GA.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler