Sosyal Medya

Gündem

Yeni Covid varyantı Asya borsalarını hasta etti

VoA’ya göre, Güney Afrikalı bilim insanları yeni bir Corona virüsü varyantını tespit etti. Bilim insanları henüz çok az görülen varyantı…

Yeni Covid varyantı Asya borsalarını hasta etti

VoA’ya göre, Güney Afrikalı bilim insanları yeni bir Corona virüsü varyantını tespit etti. Bilim insanları henüz çok az görülen varyantı ve olası etkilerini anlamaya çalışıyor.  Dünya Sağlık Örgütü acil toplantı kararı aldı. Asya borsaları ve DJ30 vadeli işlem sözleşmelerinde panik satışlar var.

 

Bilim insanları düzenledikleri basın toplantısında B.1.1.529 adı verilen varyantın olağandışı mutasyonlara sahip olduğunu belirtti.

 

Virüsün vücudun bağışıklık tepkisinden kaçmasına ve daha bulaşıcı hale gelmesine yardımcı olabilecek bu mutasyonların kaygı uyandırıcı olduğu kaydedildi.

 

 

Botswana ve Hong Kong’da da görüldü

 

Güney Afrika yeni varyantı 100 kadar örnekte tespit etti. Ancak varyantın Afrika ülkesi Botswana’da ve Hong Kong’da da görüldüğü belirtildi. Hong Kong’daki vakanın Güney Afrika’dan seyahat eden bir yolcu olduğu kaydedildi.

 

NICD’den yapılan açıklamada ‘‘Veriler henüz sınırlı olsa da uzmanlarımız tüm gelişmiş izleme sistemleriyle yeni varyantı ve olası etkilerini anlamak için gece gündüz çalışıyor’’ denildi.

 

Güney Afrika, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) virüslerin gelişimini çalışan grubuna yeni varyantı görüşmek üzere 26 Kasım’da acil toplanma çağrısı yaptı.

 

Güney Afrika Sağlık Bakanı Joe Phaahla hükümetin varyantla mücadele için daha katı önlemler uygulayıp uygulamayacağı konusunda bir şey söylemek için henüz erken olduğunu kaydetti.

 

 

CNBC’ye göre yeni varyantın yayılması kaygısı Asya borsalarında depreme neden oldu. TSİ ile 07:00’de Japonya Nikkei225 Endeksi %2.5 geriliyor. Dow Jones futures sözleşmeleri güne 400 puan değer kaybıyla başladı.

Yeni Covid-19 varyantının küresel talebi frenleyeceği kaygısı ile halen Brent %2 değer kaybediyor. Asya’da para Japon Yeni’ne kaçıyor. Yeni varyantın ilk teşhis edildiği ülkelerden biri olan Güney Afrika Cumhuriyeti’nin para birimi rand da satış yiyor.

 

Haberin etkisiyle, Asya işlemlerinde dolar/TL 12.20’ye yükseldi. Şu anda kamu bankalarının nöbetci trading masalarından müdahale yok.

 

 

Devam edecek…

 

“Türkiye’deki belirsizlikler yatırımcıları uzak tutmaya yetiyor”

 

Gece Bülteni: ‘FED Taperingden Önce Faizi Konuşmuş…’

 

TL’de kalıcı toparlanma mümkün mü? 2021’de USDTRY kurunda yükseliş %80

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler