Sosyal Medya

Gündem

Türkiye’de kriptoya büyük darbe

Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yönetmeliğine göre kripto varlıkların ödemelerde doğrudan ve dolaylı olarak kullanılması yasaklandı. Kripto varlıkların…

Türkiye’de kriptoya büyük darbe

Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yönetmeliğine göre kripto varlıkların ödemelerde doğrudan ve dolaylı olarak kullanılması yasaklandı. Kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet de sunulamayacak. Düzenleme 30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe girecek.

İlgili yönetmeliğe göre ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremeyecek, bu tür iş modellerine ilişkin herhangi bir hizmet sunamayacak.

Ayrıca ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemeyecek.

 

 

Haberin devamı için: https://www.dunya.com/finans/haberler/kripto-paralar-turkiyede-odemelerde-kullanilamayacak-haberi-618068

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler