Sosyal Medya

Genel

Süleyman Soylu: “Türkiye’yi alarmda tutmak zorundayız”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) açtığı soruşturmayla ilgili “Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok, bizim terörle mücadeleyle işimiz…

Süleyman Soylu: “Türkiye’yi alarmda tutmak zorundayız”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) açtığı soruşturmayla ilgili “Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok, bizim terörle mücadeleyle işimiz var ve bunun için Türkiye’yi alarmda tutmak zorundayız” dedi.

Dün İçişleri Bakanlığı, İBB ve bağlı kuruluşlarda görev yapan yüzlerce personele özel teftiş başlatıldığını duyurmuştu.

Bu ‘özel teftiş’ Soylu’nun TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında İBB’nin 33 bin personel alımı yaptığını, bunun 12 bininin ancak incelenebildiğini, 557 kişinin terör örgütü bağlantısı olduğunu öne sürmesinden iki hafta sonra geldi. Basın açıklaması yapanların bile gözaltına alındığı bir ortamda ‘terör’ iddiasıyla ilgi soruşturma bu sözlerden günler sonra gelmesi eleştirilere neden oldu. Zan altında bırakılan çalışanlar bu süreçte ifadeye bile çağrılmadı alınmadı.

Soylu’nun bu iddiaları hakkında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ”Ben ilk gün cevap verecektim ama bekledim. Gelip o 575 kişiyi alacaklar sandım. Terör örgütü üyesiyse gelip tutuklayacak sonuçta. Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil. Meclisteki tutumu tavrı, davranışları, kavga etme biçimi, psikolojik ruh hali açısından buradan çağrı yapıyorum. Ciddi bir öneride bulunuyorum. Ciddiye alınsın istiyorum. Bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş sayın bakanla ilgili analiz yapsınlar” demişti.

Soruşturma haberinden sonra da İmamoğlu dün şunları kaydetti “İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem.”

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler