Sosyal Medya

Ekonomi

Metropoll Mayıs: Milet İttifakı yükselişe devam; AKP’lilerin yarısından fazlası Peker videolarından habersiz

Metropoll, mayıs ayı Türkiye’nin Nabzı araştırmasında Sedat Peker’in videolarını seçmene sordu. Ankete katılanlara, “Sedat Peker’in Youtube’daki videolarını izlediniz mi?” diye…

Metropoll Mayıs: Milet İttifakı yükselişe devam; AKP’lilerin yarısından fazlası Peker videolarından habersiz

Metropoll, mayıs ayı Türkiye’nin Nabzı araştırmasında Sedat Peker’in videolarını seçmene sordu. Ankete katılanlara, “Sedat Peker’in Youtube’daki videolarını izlediniz mi?” diye soruldu.

Videoların tamamını izleyenlerle, kısmen izleyenler arasında 18-40 yaş grubu ile 41 ve üzeri yaş grupları arasında fark olmadığı ortaya çıktı.

Sonuçlara göre seçmenin %24’ü Sedat Peker’in Youtube’daki videolarının tamamını, %25’i ise bir kısmını izledi.

Buna karşılık %37’lik kesimin videolardan haberinin olmadığı bildirildi.

Ankette, 24 Haziran 2018 milletvekili seçiminde oy verilen partiye göre dağılımında ise AKP’li seçmenin %51,5’inin CHP’li seçmenin ise %20,7’sinin Peker videolarından haberi yok. HDP’li seçmen ise %48,2 ile videoların tümünü izlediğini bildirdi.

Muhalefet yükselişte

Metropoll anketinde önemli bir sonuç da son bir ayda Millet İttifakı’nın güç kazanmaya devam eden görüntüsü.

Millet İttifakı’na yakın olan seçmen %48. Cumhur’a yakın olanlar %40,1 (Kararsızlar dağıtıldığında Millet %54,5, Cumhur %45.5, fark 9 puan)

Nisan’dan Mayıs’a Millet İttifakı 1,9 puan artarken, Cumhur İttifakı 2,7 gerilemiş. Millet-Cumhur arasındaki fark 4,6 puan daha açılmış durumda.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler