Sosyal Medya

Genel

İşveren örgütleri hükümete tepkili

CHP’li Erdoğan Toprak, TOBB, TESK ve ATO’nun iktidara yaptığı çağrılara dikkat çekerek, “İktidarın her yaptığını alkışlayan bu örgütler, şimdi Cumhurbaşkanına…

İşveren örgütleri hükümete tepkili

CHP’li Erdoğan Toprak, TOBB, TESK ve ATO’nun iktidara yaptığı çağrılara dikkat çekerek, “İktidarın her yaptığını alkışlayan bu örgütler, şimdi Cumhurbaşkanına mektup yazıp bıçağın kemiğe dayandığını söylüyor” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) peş peşe iktidara yaptığı çağrılar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak’ın gündemindeydi.

“HAYAL PAZARLAMAKTAN VAZGEÇİLMELİDİR”

Toprak, “İktidarın her yaptığını alkışlayan bu örgütler, şimdi Cumhurbaşkanına mektup yazıp bıçağın kemiğe dayandığını söylüyor. Cumhurbaşkanı bu uyarılara kulak vermeli, hayal pazarlamaktan vazgeçmelidir” dedi.

Erdoğan Toprak, yaptığı yazılı açıklamada ekonomik demokrasinin işletilmesi, tüm kesimlerin davet edilip sorunlarının birebir dinlenmesinin acil hale geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Aylardır il il gezip esnafın, halkın, işçinin, işsizin dertlerini yerinde dinleyip, tespit ediyoruz. Milyonlarca küçük esnaf ve sanatkârın çatı örgütü TESK, üyelerinin sesini duyuramayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 9 maddelik bir mektup yazmaya mecbur kaldı. Elektrik, su doğalgaz faturalarının devletçe üstlenilmesini, esnafın vergi ve stopajdan muaf olmasını, vergi, SGK, Kredi borçlarının süresiz ve faizsiz ertelenmesini, birikmiş faizlerin silinmesini istiyorlar. Şoför esnafına KDV-ÖTV’siz akaryakıt ve salgın tümüyle sona erene kadar nakdi-hibe desteği yapılmasını talep ediyorlar. 19 yıldır iktidarın tüm kararlarına, kampanyalarına destek veren TOBB Başkanı bile sonunda bu uygulamalara karşı çıkmak zorunda kaldı.

31 Mart’ta sona erdirilen kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) uygulamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararının yanlış olduğunu, bundan vazgeçilerek en az 2 ay daha ödemelere devam edilmesini isteme cesaretini gösterdi. 81 ilin odalarından, milyonlarca üyeden gelen baskılara, ‘sesimizi duyurun, tükendik’ çığlıklarına daha fazla duyarsız kalamadı. İktidara yakın Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı da üyelerinin ayakta kalabilmelerinin iyice zora girdiğini ilan etti. İktidara kredi borçlarının faizsiz ertelenerek yeniden yapılandırılması, kamu bankalarından düşük faizli, uzun vadeli yeni kredi verilmesi çağrısında bulundu. ATO Başkanı ‘Üyelerimiz ödemelerini yapmak istiyor ama aylardır kapalı işletmeler, açıldıktan sonra doğru düzgün para kazanamadan salgın artınca tekrar kapandı. Tükendiler, bittiler’ diyor. ”

Toprak, bu kuruluşların milyonlarca işvereni, esnafı, sanayiciyi, tüccarı temsil eden demokratik meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları olduğuna dikkat çekerek, “Bu kuruluşlar ekonomik demokrasinin ve ülke ekonomisinin ana unsurlarının temsilcileri. Bugüne kadar iktidarın hışmından çekinerek sustular, sürekli alkışladılar. İktidarın her dediğini onaylayıp, desteklediler. Gerçekleri söylemekten, sorunları dile getirmekten kaçındılar. İktidar istemediği, izin vermediği için muhalefet partilerinin liderlerini kongrelerine bile davet etmediler, konuşturmadılar. Biz yıllarca hepsinin sorunlarını dile getirdik, haklarını savunduk ve şimdi artık kendileri korku duvarını aşıp, konuşmaya ekonomideki vahameti, büyük çöküşü dile getirmeye, iktidara çağrı üstüne çağrı yapmaya başladılar” dedi.
Kaynak: karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler