Sosyal Medya

Genel

İmamoğlu: “2 sene sonra bu memleketi Millet İttifakı yönetecek”

Kanal İstanbul için “İstanbul’a ihanet eden kim varsa gelecekte hesap verir” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “2 sene sonra bu…

İmamoğlu: “2 sene sonra bu memleketi Millet İttifakı yönetecek”

Kanal İstanbul için “İstanbul’a ihanet eden kim varsa gelecekte hesap verir” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “2 sene sonra bu memleketi Millet İttifakı yönetecek. Bu yapılanlar, bu işi alanlar, bu finansı verenler, devletin ve milletin hafızasından asla çıkmayacak. Ben buna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Şimdiki Zaman‘ın konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.İmamoğlu, Korkusuz Yazarı Gürkan Hacır’ın sunduğu programda, Sözcü yazarları Uğur Dündar ve İsmail Saymaz ile Damga Yazarı Barış Yarkadaş ve Araştırmacı Elfin Tataroğlu’nun sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, “2, 2.5 yıl sonra Türkiye’yi Millet İttifakı yönetecek… Hatta Türkiye İttifakı yönetecek.” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;

“ERDOĞAN BENİ ÇOK SEVİYOR”

Programın sunucusu Gürkan Hacır, İmamoğlu’na “Erdoğan, Mansur Yavaş’a randevu veriyor ama size vermiyor. Acaba Cumhurbaşkanı ile aranızda bir inatlaşma mı var?” sorusun üzerine İmamoğlu “Beni çok sevdiğini düşünüyorum” dedi. Konukların şaşırması üzerine açıklama yapan İmamoğlu “Beni uzaktan sevdiğini düşünüyorum. İstanbul’da yaşayan bir insan, ben de İstanbul’u yönetiyorum. İstanbul aşkı olan bir cumhurbaşkanından bahsediyorsunuz. Kendi partisi ülkeyi yönetiyor ama çok başarılı bir iş yapan Cumhuriyet Halk Partili de bir Ekrem İmamoğlu var. Sevgi ve saygı var ama iki arada bir derede kalmış bir durum da var.” dedi.

TORUNUN OYUNU ALACAĞIM

Erdoğan’a “Kızınızı oğlunuzu bilmem ama torununuzun oyunu alacağım dedim.” dediğini söyleyen İmamoğlu “Ben cumhurbaşkanımızla İstanbul dışında ne konuşacağım ki?” dedi.

KADİR TOPBAŞ’IN CENAZESİNDE KONUŞTUK

İstanbul Büyükşehir eski Başkanı Kadir Topbaş’ın cenazesinde konuştuklarını aktaran İmamoğlu, “Orada her şeyi söyledim, tüm duygularımı söyledim. Neden benim otobüs borçlanmamı imzalamadınız dedim. Sizinkiler 8-9 sene otobüs almamış filo eskimiş, 2 milyon kilometreyi geçmiş otobüslerimiz var dedim. Neden imzalamazsınız 5-6 aydır bekliyor diye aktardım.” dedi.

Erdoğan’ın cevabının sorulması üzerine “İmzalarız dedi” diyen İmamoğlu, kimseye sınır koymadığını ve bir kapıdan çıksa diğerinden gireceğini ifade etti. “Kendim için değil bu halk için gidiyorum” diyen İmamoğlu, Erdoğan’dan 4-5 defa randevu istemesine rağmen alamadığını ifade etti.

“BANA RANDEVU VERMEMEK DOĞRU DEĞİL” DEDİM

“Bana randevu vermemek doğru bir tavır değil, ben size gelip ne anlatacağım, İstanbul’u anlatacağım” dediğini aktaran İmamoğlu, Erdoğan’ın her söylediğini olumlu karşıladığını, bu konuşmadan 4-5 gün sonra Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun kendisini arayarak yazılı olarak randevu talep edin dediğini de sözlerine ekledi.

SÖYLEDİKLERİNE DİKKAT ETSİNLER

Kanal İstanbul projesi ile ilgili konuşan Ekrem İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “En büyük ekonomi uzmanı benim” dedikten sonra başka sorumlular aradığını söyleyerek “Bundan sonra ‘ihanet ettik’ dendiğinde sorumlu ararlarsa, her hafta konuşan bakanlar nereye gider bilmem. Bu yüzden söylediklerine dikkat etsinler” dedi.

BAYILIYORUM GENEL BAŞKANIMIN O SÖZÜNE

Gazeteci Barış Yarkadaş, İmamoğlu’na konuşması sırasında kullandığı “Türkiye İttifakı”nı sordu. Yarkadaş’ın sorusuna cevap veren İmamoğlu “Bir fragman vereyim mi size? Bayılıyorum Genel Başkanımın o sözüne, dostlarımız sözüne” dedi.

9 YIL ÖNCEKİ TWEET

İmamoğlu, 9 yıl önce CHP Beylikdüzü İlçe Başkan iken ”Beylikdüzü’nde iktidar olmadan bize uyku yok. Bilin ki ardından İstanbul da Türkiye’de iktidarız” ifadeleri ile attığı tweeti yorumladı.

İmamoğlu tweete ilişkin, ”Önce Beylikdüzü’nün değişmesi lazım’ demişim, sonra İstanbul’un ve Türkiye’nin değişmesi lazım dedim. Ben ideallerim için yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler