Sosyal Medya

Döviz

Dolar, enflasyon verisi öncesi küresel piyasalarda düşüş yaşıyor

Yarın açıklanacak enflasyon verisi öncesinde endeksler sakin, ABD tahvilleri ve dolar göstergesinde ise düşüş var. Yılın ilk çeyreğinde hızlı yükseliş…

Dolar, enflasyon verisi öncesi küresel piyasalarda düşüş yaşıyor

Yarın açıklanacak enflasyon verisi öncesinde endeksler sakin, ABD tahvilleri ve dolar göstergesinde ise düşüş var.

Yılın ilk çeyreğinde hızlı yükseliş gösteren ABD 10 yıllık tahvil faizi Nisan ve Mayıs ayındaki düşüşün ardından bu ayın ilk haftasında da geriliyor. Faiz oranı %1,50’ye gerileyerek son bir ayın en düşük seviyesinde işlem görürken ABD Dolar Endeksi de bugün 90,0 seviyesi altını test etti.

Dolardaki hafif satıcılı fiyatlama ile bugün para birimlerinde iyimserlik var. Gelişen ülke paralarının tamamı bugün dolar karşısında yükseliş yaşıyor. TL ise geçen hafta rekor düşük seviyeye gerilemesinin ardından bu hafta %1’e yakın düşüşte ve fiyat 8,60’ın altında işlem görüyor. Sene başı itibarıyla dolar karşısında %15 gerileyen TL, bu yılın ilk yarısında da en çok kan kaybeden gelişen ülke parası oldu. Dolar kurunda geçen haftaki sert hareket öncesi 28 Mayıs’ta görülen zirve seviye olan 8,62 pivot bölge olarak görülürken bu seviye üzerinde 8,74 direnç, 8,48 ise destek olarak takip ediliyor.

Mayıs’ta yıllık %4,7 olması beklenen TÜFE’de bu oran altı bir yükselişin dolarda baskı yaratması bekleniyor, çünkü Fed’in tolere edeceği seviyeleri aşmayan ve geçici yükseliş olması beklenen enflasyondaki artış hızının azalması varlık alımları ve geniş para politikasının da devam etmesi olarak yorumlanıyor.

Diğer ihtimal olan yüksek artış durumunda ise Fed’in bu ayki toplantıda varlık alımlarını tartışmaya açması olasılığı kuvvetli görünüyor. Bu doğrultuda fiyatlama dolar pozitif olabilir.

Yarın TSİ 15.30’da açıklanacak TÜFE verisi öncesinde bugün piyasalarda dolar negatif fiyatlama var.

Investing

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler