Sosyal Medya

Genel

Biden Temsilciler Meclisi’nde konuştu

ABD Başkanı Joe Biden, göreve geldikten sonra Kongre’de yaptığı ilk konuşmada, görevinin ilk 100 gününde daha önce hiçbir başkanın yapamadığı…

Biden Temsilciler Meclisi’nde konuştu

ABD Başkanı Joe Biden, göreve geldikten sonra Kongre’de yaptığı ilk konuşmada, görevinin ilk 100 gününde daha önce hiçbir başkanın yapamadığı kadar çok istihdam yaratmayı başardığını söyledi.

Senato ve Temsilciler Meclisi’nin ortak oturumunda konuşan Biden, Amerika’nın kalkış yapmaya ve yeniden hareketlenmeyi hazır olduğunu vurguladı.

Konuşmasında ABD’in Hint-Pasifik bölgesinde güçlü askeri varlığını devam ettireceğini belirten Biden, teknolojik kalkınmayı ve ticareti büyütme sözü de verdi.

Biden, “Çin ve diğer ülkeler hızla yaklaşıyorlar. Geleceğin teknolojilerinive ürünlerin geliştirmeli ve domine etmeliyiz” dedi.

Çin Devlet Başkanı Xi’yi, ABD’nin sınırlarının ötesinde de çıkarlarını savunacağını açıkça ifade ettiğini anlatan Biden, “Çin ile bir çatışma, çekişme başlatmak istemediğimizi açıkça söyledim. Ancak America, Amerikan işçilerine ve Amerikan sanayilerine zarar veren adil olmayan ticaret uygulamalarına, devlet kuruluşlarına sübvansiyon sağlanmasına, Amerikan teknolojisinin ve fikri haklarının çalınmasına karşı duracak”diye konuştu.

Konuşmasında, Rusya Devlet Başkanı Putin’e ABD’nin gerilimi tırmandırmak peşinde olmadığını açıkça ifade ettiğini de söyleyen Biden, “Ancak eylemlerinin sonuçları olacak” dedi.

Başkan Biden, ABD’nin İran ve Kuzey Kore’nin nükleer programlarının yarattıkları tehditler konusunda müttefik ülkeler ile yakın çalışma içinde olacaklarını da vurguladı.

 

 

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler