Sosyal Medya

Genel

Bahçeli’den seçim barajı açıklaması: “Yüzde 7 olarak tescillendi”; muhtemelen dar bölge rafa kalktı

Barajın yüzde 7'ye inmesiyle MHP baraj altı kalmazken, HDP'ye barajı aşarak Meclis'e girmesi ve AKP-MHP sandalye dağılımını düşürmesi için gittiği varsayılan emanet oyların da bir kısmının AKP'ye döneceği hesapları yapılıyor. MHP oylarından AKP oylarına geçiş olacağı nedeniyle dar bölgeli seçim sistemine geçişin önünün kapandığı anlaşılıyor. 

Bahçeli’den seçim barajı açıklaması: “Yüzde 7 olarak tescillendi”; muhtemelen dar bölge rafa kalktı

MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın seçim barajının yüzde 7 olarak “tescillendiğini” açıkladı.

Barajın yüzde 7’ye inmesiyle MHP baraj altı kalmazken, HDP’ye barajı aşarak Meclis’e girmesi ve AKP-MHP sandalye dağılımını düşürmesi için gittiği varsayılan emanet oyların da bir kısmının AKP’ye döneceği hesapları yapılıyor. MHP oylarından AKP oylarına geçiş olacağı nedeniyle dar bölgeli seçim sistemine geçişin önünün kapandığı anlaşılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim barajı konusunda yaptığı, “MHP’li arkadaşlarımızın nihai kararını bizim arkadaşlarımız henüz almış değiller. Ancak yüzde 7 netleşmiş vaziyette. MHP de 7’ye olumlu bakıyor” açıklamasının ardından, bu konudaki tartışmalar üzerine MHP lideri Bahçeli, yeni seçim barajının yüzde 7 olacağını açıkladı.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, seçim barajı üzerinden yapılan “yüzde 5 mi, yüzde 7 mi olsun” tartışmalarını “lüzumsuz emek ziyanı” olarak nitelendirdi.

Bahçeli, ittifak ortakları olarak kurulan komisyonlar aracılığıyla seçim sistemi ve barajı konusunda samimi ve iyi niyetli görüşmeler yapıldığını belirtirken, barajın da netleştiğini duyurdu:

Bahçeli bilinen üslubuyla “Televizyon ekranlarında bilirkişilik taslayan kerameti kendinden menkul şahıslarla, gazete köşelerinde ahkâmlar kesen bazı kalem sahiplerinin seçim barajı etrafında anlamsız tartışmaları körüklemek istedikleri anlaşılmaktadır. “Bu yolla da Cumhur İttifakı sanki bir görüş ayrılığı varmış gibi ima, ihsas ve hatta iddia içine gömülmüşlerdir. “Sayın Cumhurbaşkanımız Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta bulunan basın mensuplarına barajın yüzde 7 olacağını açıklamıştır. “Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar bu açıklamayla noktalanmış ve Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Artık başka bir değerlendirmeye de gerek kalmamıştır. Siyasi gündemi meşgul eden sadece seçim sistemi ve barajın ne olacağı değil, zillet ittifakının siyasi düşkünlüğü, bu zihniyetin üslubuna ambargo koyan tehlikeli kirliliktir” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler