Sosyal Medya

Genel

AB ile koltuk krizi büyüyor: İtalya Başbakanı Draghi, Erdoğan’a ‘diktatör’ dedi; Von der Leyen’i aşağılamakla suçladı

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ı Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen‘i aşağılamakla suçlarken, “Ancak diktatör olarak tanımladığımız bu kişilerle işbirliği…

AB ile koltuk krizi büyüyor: İtalya Başbakanı Draghi, Erdoğan’a ‘diktatör’ dedi; Von der Leyen’i aşağılamakla suçladı

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ı Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen‘i aşağılamakla suçlarken, “Ancak diktatör olarak tanımladığımız bu kişilerle işbirliği yapmak zorundayız” dedi.

Von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Erdoğan ve Michel’in Beştepe’deki görüşmede salonda yer alan iki sandalyeye geçtiği, Von der Leyen’in önce ayakta kaldığı, daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘nun karşısındaki kanepeye oturduğu görüldü.

Reuters’ın aktardığına göre; İtalya Başbakanı Draghi, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, “Erdoğan’ın, Başkan von der Leyen’e yönelik davranışına kesinlikle katılmıyorum… Bunun uygun bir davranış olmadığını düşünüyorum ve von der Leyen’in maruz kaldığı aşağılanma için çok üzüldüm” dedi. Draghi, şöyle devam etti:

“Bunlara, -onlara diktatörler diyelim, yine de koordine edilmesi gereken kişi- farklı vizyonları ve fikirleri ifade ederken açık sözlü olunmalı.”

AB Komisyonu ve AB Konseyi Başkanlarının 6 Nisan Ankara ziyaretinde yaşanan koltuk krizi Avrupa basınında geniş tepki yaratmaya devam ediyor.

T24

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler