Sosyal Medya

Genel

Yeni trend sanal gayrimenkul: 1 haftada 100 milyon dolardan fazla metaverse arazisi satışı gerçekleşti

Sadece geçen hafta 100 milyon dolardan fazla metaverse arazisi satışı gerçekleşti. Sanal bir emlak şirketinin kurucu ortağı, dijital mülklerdeki fırsatın…

Yeni trend sanal gayrimenkul: 1 haftada 100 milyon dolardan fazla metaverse arazisi satışı gerçekleşti

Sadece geçen hafta 100 milyon dolardan fazla metaverse arazisi satışı gerçekleşti. Sanal bir emlak şirketinin kurucu ortağı, dijital mülklerdeki fırsatın neden 16 ayda 200 kat artabileceğini açıklıyor.

Bitcoin, NFT ve Metaverse derken gerçekliğin ve sanalın birbirine girdiği yepyeni bir dijital evrende hızla ilerliyoruz. Bu dünyada vakit geçirenlerin odağında ise son zamanlarda sanal oyun platformu MANA’da meta araziler satın almak var.

Michael Gord da meta araziler konusunda çevresinin pek de beklemediği bir parlama gösterdi.

Michael Gord, 2012’de “Bitcoin’in Yükselişi ve Düşüşü” başlıklı Wired makalesini okudu. Altı aylık yoğun bir araştırmadan sonra, Bitcoin’in dünyadaki en heyecan verici teknoloji olduğuna karar verdi. O zamandan beri Gord, blok zincir teknolojisinin ve kripto para birimlerinin toplu olarak benimsenmesini hızlandırmaya odaklandı, ancak bu her zaman kolay olmadı.

Gord, Insider’a verdiği bir röportajda, “Tüm profesyonel kariyerim boyunca arkadaşlarım, ailem ve herkes deli olduğumu söyledi” diyor.

FACEBOOK, META OLDUĞUNDAN BERİ DAHA ÇOK REVAÇTA

Bir zamanların niş metaverse arazi satın alma ve satma fikri, Facebook’un kurumsal adını Meta olarak değiştirmesi ve değiştirilemez tokenlerdeki patlama nedeniyle son zamanlarda daha yaygın hale geldi. Sanatçıların performans gösterebileceği, markaların reklam verebileceği ve işletmelerin toplantılara ev sahipliği yapabileceği metaverse arazileri son zamanlarda rekor işlem hacimleri gördü.

DappRadar’a göre, yalnızca geçen hafta, sandbox (SAND), CryptoVoxels ve Somnium Space dahil olmak üzere NFT’ler olarak 100 milyon dolardan fazla metaverse arazisi satıldı.

Tokens.com’a yüzde 50 hissesini 1,7 milyon dolara satan Gord’un firması Metaverse Group, geçen hafta 2,43 milyon dolara bir dijital arazi satın aldı. Aynı hafta, bir başka sanal arazi arsası, oyna-kazan platformu olan Axie Infinity’de 2,3 milyon dolara satıldı.

 

 

sozcu.com.tr

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler