Sosyal Medya

Genel

Türk Tabipleri Birliği uyardı: Sağlık çalışanları tükenmiş durumda

Kovid-19 vakalarının resmi verilerden daha yüksek olduğunu iddia eden Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, kritik uyarılarda bulundu:…

Türk Tabipleri Birliği uyardı: Sağlık çalışanları tükenmiş durumda

Kovid-19 vakalarının resmi verilerden daha yüksek olduğunu iddia eden Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, kritik uyarılarda bulundu: Sağlık çalışanları tükenmiş durumda. Bu dalgayı karşılayamayacak durumdalar. Ciddi bir önlem almadan bu şekilde pandemiyi yönetmek sosyal veya toplumsal cinayettir.

Sağlık Bakanlığı’nın 8 Nisan 2021 paylaştığı korona tablosuna göre, vaka sayısı 55 bini geçti, 258 kişi daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkiye’de peş peşe vaka rekoru kırılırken, Türk Tabipleri Birliği’nden bir uyarı daha geldi.

“BİZE GELEN VERİLER DAHA YÜKSEK”

Cumhuriyet’in haberine göre, TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, günlük vakaların çok yüksek olduğunu hatırlatarak “Resmi veriler bile çok yüksek ama bize gelen veriler daha yüksek. Ankara, İstanbul ve İzmir’de bazı hastanelerde yoğun bakımlar yüzde 100’e ulaşmış durumda” dedi.

“Hastalar acilde bekletiliyor ya da başka hastanelere gönderilmek isteniyor. Böyle giderse sağlık sistemi çökebilir” uyarısında bulunan Ökten, şunları kaydetti:

“Sağlık çalışanları tükenmiş durumda. Bu dalgayı karşılayamayacak durumdalar. Ciddi bir önlem almadan bu şekilde pandemiyi yönetmek sosyal veya toplumsal cinayettir.”

ÖKTEN’DEN ‘RAMAZAN’ TEPKİSİ

Ramazan tedbirleri hakkında da konuşan Ökten “Eğer bir sıkıntı varsa, tedbirleri zamanında almak gerekir. Bizim en büyük sıkıntımız bu. Ramazan’ı beklemek iktidarın kendi görüşünü topluma dayatmasıydı. Pandemi bu şekilde yönetilmez. Bilimle yönetilir” diye konuştu.

Kaynak: karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler