Sosyal Medya

Genel

TÜGVA’de ne oluyor? Yeni paralel yapılanma mı?

Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) İstanbul-Büyükada Vapur İskelesi’nden mahkeme kararına dayalı tahliyesi için gelen İBB zabıtalarının polis tarafından engellenmesiyle kamunun odağına…

TÜGVA’de ne oluyor? Yeni paralel yapılanma mı?

Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) İstanbul-Büyükada Vapur İskelesi’nden mahkeme kararına dayalı tahliyesi için gelen İBB zabıtalarının polis tarafından engellenmesiyle kamunun odağına oturan TÜGVA bu sefer de kamu kurumlarında FETÖ tipi yapılanma iddiaları ile gündemde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında bulunduğu TÜGVA, iktidarı arkasına alarak ATM memurluğu ve kamuya ait alanları işgal etmekle iddiaları ile gündemde yer almışken, bu kez de devlet kadrolarına atadıkları listeler ile gündeme geldi.

Yöneticiliğini şu an İbrahim Beşinci’nin yaptığı TÜGVA’nın, FETÖ yapılanmasında olduğu gibi kamu kurumlarını istedikleri isimler ile doldurduğu iddia edildi.

Sosyal medya hesabından yaptığı haberlerle tanınan Metin Cihan, kendisine eski bir TÜGVA çalışanının ilettiğini ifade ettiği, dini cemaatlerin devlet kademelerinde kadrolaşma listeleri olduğu belirtilen listeleri yayınladı.

‘FETÖ’ davalarında olduğu gibi bu olayı da ‘paralel devlet yapılanması’na benzeten gazeteci Metin Cihan, daha önce TÜGVA’da olan ama sonrasında istifa eden bir isimden gelen e-postayı sosyal medyadan paylaştı. TÜGVA’nın bir süre, ByLock benzeri bir program kullandığı da öne sürüldü. TÜGVA için usulsüz bina tahsisleri yapıldığı da iddia edildi.

Atanmak isteyen kişilerin TÜGVA ile iletişime geçip istediği kurumlara atanabildiğini iddia eden kişi, Cihan’a bu listelerin fotoğraflarını da attı.

Söz konusu belgelerde atanmak isteyenlerin kimlik bilgilerinin ve atanmak istedikleri kurumların listesi de yer aldı.

e-postayı atan kişi ise şu iddialara yer verdi:

“TÜGVA’nın kullanmış olduğu ERP adında telefona indirilen bir program vardı. Sonrasında bu program bozuldu ve milyon kişinin kimlik bilgileri kimin eline geçti belli olmadı. Bu program nüfus sistemine bağlıydı. Kişinin TC’sini yazınca tüm bilgileri çıkıyordu. Ben de zaten o zaman vakıftan ayrılma kararı verdim.

TACİZ İDDİALARI DA VAR!

Bu adrese bağlı bir link olurdu o link bir seferlik gönderilir kişi atanmak istediği bilgileri buraya girerdi. Sonra bu liste Esad Erdoğan, Enes Eminoğlu, İsmail Emanet ve Faruk Duruş’un yaptığı değerlendirmenin ardından yukarıya gönderilirdi. Bu listelerden birçoğu atanırdı. Benim gönderdiğim sadece bir kısmıdır. Bu mail de bir kıza yapılan taciz yazışması da var. Şu anda bu işleri teşkilata bakan İbrahim Beşinci ve ekibi yürütüyor, illerden verileri toplayıp işlem yapıyorlar. İbrahim daha önce bağcılar belediyesinden maaş alıp işe gitmemesiyle gündem olmuştu. Vakıfta görev yapanların hepsi bir kurumda çalışıyor. Hepsini yazacağım.”

‘ADETA PARALEL DEVLET YAPILANMASI’

Belgeleri paylaşan Cihan şu sözlere yer verdi:

“TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım ‘paralel devlet yapılanması’ başlığı atardım. Din istismarına dayalı ordu, emniyet, yargı kadrolaşması başta olmak üzere, FETÖ diye anlatılan ne varsa, tamamı bunlarda da var. Üstelik kişilerin kaydı tutulmuş. Kimlik numaralarına kadar. Excel listesi aslında daha uzun. Görsel olarak paylaşabilmek için bir kısmını aldım. Umarım okunabiliyordur. İsimlere, kimlik numaralarına, telefonlara bant çektim ama bu listelerin başka ellerde de olduğuna eminim. Bugün torpiliyle mutlu olanlar, yarın zor zamanlar geçirebilir.”

Eski TÜGVA yöneticisi, kadrolaşma iddialarını doğruladı

Gelecek Partisi Van/İpekyolu Kurucu İlçe Başkanı Tamer Özsoy, Türkiye Gençlik Vakfı’nda (TÜGVA) eski bir yönetici olduğunu belirtti ve “kadrolaşma” listelerinin doğru olduğunu söyledi. TÜGVA’nın, vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu iddia edildi.

Twitter’dan paylaşım yapan Özsoy, “Geçmişte TÜGVA’da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum, ne yazık ki hepsi doğru. ‘Vatan, millet, Sakarya’ diyerek neler yapıyorlar neler. Bu daha bir kısmı… Genel Merkez’de kurulan şirketten haberiniz var mı?” dedi.

TÜGVA: Dün “belgeler sahte” bugün “sızdırılmış”

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ise dün yaptığı açıklamada belgelerin sahte olduğunu öne sürerken, “Bu yeni kumpas operasyonunda hedef sadece TÜGVA değildir. Milli ve manevi değerlere hizmet eden tüm vakıf ve derneklerimiz hedeftedir” dedi.

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, dün yaptığı açıklamada vakıf hakkında sızdırılan belgelerin sahte olduğunu iddia ederken bugün yaptığı açıklamada ise “Belgeler sızdırılmış” dedi.

Eminoğlu, Cüneyt Özdemir‘in canlı yayınına katılarak sorularını yanıtladı. TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, gazeteci Metin Cihan’ın yayınladığı torpil listesi, özel hat ve usulsüz tahsis belgeleri hakkında yaptığı açıklamada “Bir kere bu içerden belgeleri almış bu adam, sızdırmış, yedek yapmış ve ifşa ediyor” dedi. Metin Cihan’ın ifşa ettiği belgeler arasında doğru bilgiler olduğunu da kabul eden Eminoğlu, “Yıllar sonra ifşa eden zihniyet, bunların taktiği ve uygulaması” değerlendirmesini yaptı.

İsmail Saymaz: AK Parti içinden aldığım bilgiye göre TÜGVA listeleri doğru

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Halk TV’de ‘Konuşmazsak Olmaz’ programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Saymaz, belgelere ilişkin “Benim AK Parti içinden de TÜGVA’ya yakın olduğunu bildiğim noktalardan aldığım bilgi bu listelerin doğru olduğu yönünde” dedi.

Saymaz şöyle devam etti:

TÜGVA’dan ayrılan bir kişi tarafından bu belgeler sızdırıldı. Sistemi kopyalayarak birden fazla kişiye bunları göndermiş. Bu isimlerden biri de Metin Cihan. Gönderdikleri arasında TÜGVA’nın tuttuğu belli notlar var. TSK’ya, Polis Özel Harekat’a girmesinde referans olunacak yöneticilerin ve üyelerin listesi var. FETÖ’cülerden el konulan ve çeşitli yurtlara dağıtılan kurum, kuruluşlar listesi var. Yine TÜGVA’nın hangi ilde kirasının nasıl karşılandığına dair listeler var.

Ben bu dökümanları gördüm. TÜGVA Genel Başkanı Enes beyi aradım. Kendisi bana ‘toplantıdayım’ dedi ve uzun süre dönmedi. ‘Bu belgeler bize ait değil biz bunların kumpas olduğunu düşünüyoruz’ açıklamasını yaptı.

Menemen’de eski vergi dairesi binası TÜGVA’ya ücretsiz verilmiş

Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA), İzmir Menemen’deki eski vergi dairesi binasının ücretsiz bir şekilde tahsis edildiği ortaya çıktı. TÜGVA, bu binada Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle proje yürütüyor.

HalkTV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; Menemen’de uzun yıllar vergi dairesi olarak hizmet veren bina geçen yıl boşaltıldı. Vergi Dairesi yeni yapılan kaymakamlık binasına taşınırken, içinde lojmanların bulunduğu eski bina TÜGVA’ya devredildi.

Bu binayı temsilcilik olarak kullanan TÜGVA, burada Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca desteklenen ‘Gençliğin Geleceği Ol’ adlı projeyi yürütüyor. Proje kapsamında çocuklara Kuran, Osmanlıca, bağlama, ney, tiyatro, işaret dili, zeka oyunları, okçuluk ve diğer spor dalları ile matematik ve Türkçe kursu veriliyor.

İmamoğlu’ndan TÜGVA açıklaması: İstanbulluların hakkını, bir avuç insana yedirmeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada iskelesindeki işgale ilişkin sosyal medya hesabından, “İstanbul’da kamuya ait mülkleri haksız şekilde işgal eden herkesle mücadele edeceğiz” mesajını verdi.

İmamoğlu, Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da kamuya ait mülkleri haksız şekilde işgal eden herkesle mücadele edeceğiz. İstanbulluların hakkını, bir avuç insana yedirmeyeceğiz. 16 milyon İstanbulludan daha güçlü kimse yoktur.”
Cumhuriyet, T24, Gerçek Gündem, HalkTV

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler