Sosyal Medya

Genel

Rusya Hesaplar Odası Başkanı: Sağlık ve sosyal destek sistemleri küresel şoklara karşı hazırlıksız

Rusya Hesaplar Odası Başkanı Alexei Kudrin, dünya genelindeki ülkelerin sağlık sistemlerinin pandemi için hazırlıksız olduğunu söyledi.   Alexei Kudrin, BRICS…

Rusya Hesaplar Odası Başkanı: Sağlık ve sosyal destek sistemleri küresel şoklara karşı hazırlıksız

Rusya Hesaplar Odası Başkanı Alexei Kudrin, dünya genelindeki ülkelerin sağlık sistemlerinin pandemi için hazırlıksız olduğunu söyledi.

 

Alexei Kudrin, BRICS devletlerinin üçüncü Uluslararası belediye forumunun katılımcılarına yaptığı bir video konuşmasında, koronavirüs pandemisinden dünya ekonomisinin toplam kayıplarının 4 trilyon dolardan 10 trilyon dolara çıktığını belirtti.

 

Kudrin, “Çeşitli tahminlere göre, dünya ekonomisinin pandemiden kaynaklanan kayıpları toplamda 4 trilyon dolardan 10 trilyon dolara yükselirken, bu kayıpların büyük kısmı özellikle bölgelerin ve belediyelerin bütçelerini oluşturuyor. Sağlık ve sosyal destek sistemleri, küresel şoklara hazırlıksız olduğunu göstermiş oldu. Her düzeydeki devlet kurumlarının ve denetleyici kurumların görevi, bu sistemlerin daha istikrarlı ve verimli hale gelmesini sağlayacak mekanizmalar hazırlamaktır” dedi.

 

 

tass.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler