Sosyal Medya

Genel

Putin’den korkutan hamle

Kuzey Kutbu’nda yer alan askeri üslerine hızla yeni eklemeler yaparak tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Rusya’nın deniz altındaki gizli gücü…

Putin’den korkutan hamle

Kuzey Kutbu’nda yer alan askeri üslerine hızla yeni eklemeler yaparak tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Rusya’nın deniz altındaki gizli gücü İngilizleri korkuttu. Ülkede yayımlanan bir haberde okyanusun dibinde gizlenmek üzere bir denizaltı filosu inşa edildiği öne sürülürken, bu denizaltıların olası bir Batı-Rusya çatışmasında deniz altındaki internet kablolarını keserek İngiltere’nin dünyanın geri kalanı ile bağlantısını koparacağına, 10 trilyon dolarlık finansal işlem piyasasında ise kaosa yol açabileceğine vurgu yapıldı.

Uzun yıllar kimsenin yüzüne bile bakmadığı Kuzey Kutbu çevresindeki buzların iklim değişikliği nedeniyle erimesi sonrası Arktik bölgesinde attığı askeri adımları uydulara yakalanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu sefer de İngiltere’nin gündeminde..

İngiliz yayın organı The Sun, Rusya’nın deniz altındaki gizli gücüne dikkat çeken bir habere imza atarak, gelecekte küresel ekonomide ortaya çıkabilecek olası tahribata vurgu yaptı.

OKYANUSUN DİBİNDE GİZLENEBİLİYORLAR

Devasa bir ana geminin altında taşınabilen Rus denizaltı filosunun okyanusun dibinde gizlenmek üzere inşa edildiğine dikkat çekilen haberde, ”Arktik’ten (Kuzey Kutbu) aşağıya yelken açarak Atlantik’e giriyorlar. Daha sonra, potansiyel olarak yıkıcı sonuçlarla dünya ekonomisinin ilerlemesine yardımcı olan önemli kabloları kurcalamak ve hatta kesmek için robotik kollar kullanıyorlar.” ifadelerine yer verildi.

ÇATIŞMA ANINDA KESİLEBİLİR!

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Kuzey Kutbu’nda yeni bir cephe açarak askeri üsler inşa etmeye başladığına da değinilen haberde, önemli doğal kaynakları barındırdığına inanılan kutup bölgesindeki varlıklarını güçlendiren Batı ve Rusya arasında gerginliklerin tırmanmaya devam ettiğini olası bir çatışma halinde ise deniz altındaki kablolarının kesilme tehdidi ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

KAOSA NEDEN OLACAK

Haberde, İngiltere Hava Kuvvetleri Komutanı Sir Stuart William Peach’in de geçmişte böyle bir ihlalin “felaket” olabileceği konusunda uyarıda bulunduğu ve ”Atlantik’teki ağın kesilmesi Britanya için kaosa neden olabilir. İnterneti kapatabilir, İngiltere’yi dünyanın geri kalanından kesebilir, finansal işlemleri felce uğratabilir ve denizaşırı orduyla iletişime zarar verebilir.” şeklindeki ifadeleri de yer aldı.

ABD DE TEHDİT ALTINDA!

Öte yandan Amerika da yayımlanan bir raporla deniz altı kabloları için daha güçlü koruma alması yönünde uyarıldı. ABD Hükümeti, NATO müttefikleri ile bilgi aktarımı için kablolara güveniyor ve bunların kesilmesinin yanı sıra, Rusya’nın veya diğer devlet aktörlerinin bilgi çalmak için kabloları kullanmasından da korkuyor.

 

Kaynak:  yenisafak.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler