Sosyal Medya

Genel

Petrol, artan Covid-19 vakalarıyla birlikte düşüşüne devam ediyor

Dünya genelinde Covid-19 vaka sayılarında görülen yükseliş ile ABD ham petrol stoklarında yaşanan sürpriz bir artışın, yakıt talebiyle ilgili endişeleri…

Petrol, artan Covid-19 vakalarıyla birlikte düşüşüne devam ediyor

Dünya genelinde Covid-19 vaka sayılarında görülen yükseliş ile ABD ham petrol stoklarında yaşanan sürpriz bir artışın, yakıt talebiyle ilgili endişeleri yeniden su yüzüne çıkarması üzerine Çarşamba günü petrol Asya sabahında düşüş yaşadı.

Brent %0,75 düşüşle 66,07 dolar olurken WTI %0,85 kayıpla 62,14 dolara geriledi.

Hindistan’da Covid-19 vaka sayısı artmaya devam ediyor. Johns Hopkins Üniversitesi’ne göre 21 Nisan itibarıyla 15 milyonu aştı. Bu, Salı gününden itibaren altı günlük bir karantina uygulanmasına yol açtı.

Japonya’da Tokyo ve Osaka şehirleri, artan vakaları kontrol altına almak için olağanüstü hal ilanı istedi. Johns Hopkins’e göre vaka sayıları 21 Nisan itibarıyla dünya genelinde de 142,5 milyonu geçti.

Arz cephesinde ise Salı günü Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) paylaştığı ABD ham petrol arz raporu, 16 Nisan ile biten hafta için 436.000 varil sürpriz bir artış yaşandığını gösterdi. Investing.com tarafından hazırlanan tahminler, 2,86 milyon varil düşüş beklerken bir önceki hafta 3,608 milyon varil düşüş yaşanmıştı.

ABD Enerji Bilgilendirme Dairesi’nin (EIA) raporu ise gün içinde paylaşılacak.

Bununla birlikte aşı dağıtımı ve petrolde en az %25 artış yaşanmasına katkıda bulunan gevşek kısıtlamalar ile OPEC+’nın Mayıs’tan itibaren mevcut arz kesintilerini azaltması bekleniyor.

Bazı yatırımcılar hala iyimser. Bunlardan biri, ekonominin salgından kurtuluşu sürerken ve Çin’de pozitif talep görüldükçe yakıt talebinde büyüme bekleyen bağımsız petrol yatırımcısı Vitol Group. Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısındaki trafik ve fabrika faaliyeti, TomTom International BV verilerine göre salgın öncesi seviyeleri aşıyor.

 

 

Kaynak: tr.investing.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler