Sosyal Medya

Genel

Okul alışverişinde ikinci el eşya dönemi…

Yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanan milyonlarca öğrenci, okula dönüş heyecanının yaşandığı bu günlerde letgo ile ikinci el eşya alışverişine yöneldi...

Okul alışverişinde ikinci el eşya dönemi…

Yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanan milyonlarca öğrenci, okula dönüş heyecanının yaşandığı bu günlerde letgo ile ikinci el eşya alışverişine yöneldi. Okula dönüş hazırlıklarının başladığı ağustos ayı itibarıyla letgo’da, çalışma masası ve çalışma sandalyesi aramalarında yüzde 80 oranında artış yaşandı. Bunu yüzde 26 ile notebook, yüzde 10 ile bilgisayar aramaları takip etti.

Hayalindeki öğrenci evini yaratmak isteyen gençlerin tercih ettiği ev eşyaları kategorisi ise okula dönüş döneminde letgo’nun en çok rağbet gören kategorilerinden biri oldu.

Yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanan milyonlarca öğrenci, okula dönüş heyecanının yaşandığı bu günlerde ihtiyaçlarını karşılamak için letgo’ya yöneldi. İkinci el alışverişi tercih eden öğrenciler, okulların başlamasına kısa bir süre kala; notebook, bilgisayar, çalışma masası, çalışma sandalyesi, dolap ve mutfak gereçleri gibi birçok ürünü letgo’da aradı.

En çok çalışma masası ve çalışma sandalyesi arandı

Paylaşım ekonomisini destekleyen letgo’da, okul hazırlıklarının başladığı ağustos ayından bu yana çalışma masası ve çalışma sandalyesi aramalarında yüzde 80 oranında artış yaşandı. Bunu elektronik kategorisinde yüzde 26 ile notebook, yüzde 10 ile bilgisayar aramaları takip etti. Aynı kategoride listelenen hoparlör ve kulaklık ilanlarının görüntülenme oranları ise yüzde 22 oranında yükseldi.

Dünyada ve ülkemizde tüketim alışkanlıkları değişiyor

Hayallerindeki öğrenci evine sahip olmak isteyen öğrenciler, sınırsız ürün çeşitliliği ile istediği alanı uygun fiyatlarla kolayca oluşturmak için letgo’yu tercih etti. letgo’nun “ev eşyaları kategorisi” okula dönüş döneminde en çok rağbet gören kategorilerden biri oldu. Ağustos ayı itibarıyla ev eşyaları kategorisindeki mobilyalara olan ilgi yüzde 32 oranında arttı. Mobilya aramalarındaki talebin yüzde 28’i dolaplara, yüzde 17’si ise mutfak gereçleri ve sofra eşyalarına oldu. Onları yüzde 12 ile koltuklar ve yüzde 10 ile masalar takip etti.

Konu hakkında görüşlerini dile getiren letgo CMO’su Selin Süzer, “Ağustos ayı itibarıyla milyonlarca öğrenciyi ve ailelerini okula dönüş heyecanı ve haliyle alışveriş telaşı sardı. Yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanan öğrenciler, okulların başlamasına çok az bir süre kala ihtiyaçlarını karşılamak için letgo’ya yöneldi. Ülkemizde ikinci el eşyalara olan bu yönelim ve talep artışının dünyada değişen tüketim alışkanlıkları ile ilgili olduğu çok açık. Türkiye’de ikinci el alışverişi akıllara yerleştiren marka olma hedefimizde emin adımlarla ilerliyoruz.   Biz letgo olarak, ürün almanın ve satmanın çok daha ötesine geçerek, hiçbir eşyanın kullanılmadan kenara atılmadığı, sürdürülebilir bir gelecek yaratma hayaliyle çalışıyoruz. İlerleyen dönemde de platformumuzda, işlevini yitirmemiş pek çok ürünü atmak yerine daha makul fiyatlarla ekonomiye kazandıracağız. Böylece kaynakları daha verimli kullanacak ve paylaşım ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler