Sosyal Medya

Genel

Moody’s: Ağbal’ın Görevden Alınması Politika Belirsizliğini Artıracak

Foreks’e göre Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından hazırlanan raporda TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasının politika belirsizliğini artıracağı ifade…

Moody’s: Ağbal’ın Görevden Alınması Politika Belirsizliğini Artıracak

Foreks’e göre Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından hazırlanan raporda TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasının politika belirsizliğini artıracağı ifade edildi.

 

Kuruluşun ABD tahvil faizlerindeki artışın gelişen piyasalara etkisini ele aldığı değerlendirmede, TCMB’nin 18 Mart toplantısında aldığı 200 baz puan faiz artırımı kararının bankanın enflasyonu düşürme ve kur üzerindeki baskıları azaltma yönünde devam eden niyetini gösterdiği belirtildi.

 

Moody’s, “Bununla birlikte merkez bankası başkanının 2 gün sonra görevden alınması politika belirsizliğini artırırken kurumsal yapı zorluklarına da işaret etti. Bu durum finansal koşullara ilişkin risklere eklendi” yorumunda bulundu. Raporda öte yandan ABD tahvil faizlerindeki yükselişin küresel finansal koşullarda sıkılaşmaya neden olabileceği, bu durumun da gelişen piyasalarda zaten kırılgan olan ekonomik toparlanmayı tehlikeye sokabileceği ifade edildi.

 

 

FÖŞ yazdı: Ekonomiyi düşünen var mı acaba?

 

Eurasia Group: Temel Senaryo Sermaye Kontrolleri (ve daha fazlası)

 

UNCTAD Raporu: Türkiye büyüdü, ama küçüldü de….

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler