Sosyal Medya

Genel

Goldman Sachs petrol stoklarının normale dönmesini bekliyor

Goldman Sachs global petrol stoklarındaki fazlalığın sonbahara kadar harcanmasını ve stokların sonbaharda normal seviyelere geri gelmesini beklediklerini bildirdi. Global petrol talebini bu yaz OPEC…

Goldman Sachs petrol stoklarının normale dönmesini bekliyor

Goldman Sachs global petrol stoklarındaki fazlalığın sonbahara kadar harcanmasını ve stokların sonbaharda normal seviyelere geri gelmesini beklediklerini bildirdi.

Global petrol talebini bu yaz OPEC ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın öngördüklerinden daha büyük bir toparlanma göstereceğini tahmin ettiklerini belirten Goldman Sachs, “Talepteki topanlanma OPEC+’nını Temmuz-Ekim döneminde üretimi 2 milyon varil/gün artırmasını gerektirecek” değerlendirmesini yaptı.

OPEC+’nın Perşembe günü yaptığı toplantıdan çıkan kararları da değerlendiren Goldman Sachs, “OPEC+’ın üretimi artırma kararı bizim beklediğimizden bir ay erken geldi. Biz, üretim artışının Mayıs yerine Haziran’da başlamasını bekliyorduk. Bununla birlikte Haziran ve Temmuz için açıklanan üretim artışları bizim öngördüğümüzden daha küçük” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: sabah.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler