Sosyal Medya

Genel

Gelecek Varlık 270 milyon TL tahsili gecikmiş alacak devraldı

  Finansal kuruluşların tahsili gecikmiş alacaklarını devralarak, finansal özgürlüklerini kavuşturmak üzere müşterilerine özel çözümler sunan Gelecek Varlık, bankacılık sektörü portföylerine…

Gelecek Varlık 270 milyon TL tahsili gecikmiş alacak devraldı

 

Finansal kuruluşların tahsili gecikmiş alacaklarını devralarak, finansal özgürlüklerini kavuşturmak üzere müşterilerine özel çözümler sunan Gelecek Varlık, bankacılık sektörü portföylerine yatırımlarını sürdürüyor. Gelecek Varlık, son olarak Denizbank tarafından gerçekleştirilen tahsili gecikmiş alacak satışında 270 milyon TL anaparaya sahip 2 portföyün ihalesini kazandı. Şirket bu alımla birlikte, kuruluşundan bu yana devraldığı tahsili gecikmiş alacak tutarını 18 milyar TL’ye taşıdı.

Ekim ayında tamamlanan halka arz sürecinde şirketin, buradan elde ettiği kaynakla bankaların yeni portföy satışlarına hazırlandığını ifade eden Gelecek Varlık Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan, yatırımcılarına verdikleri sözü tuttuklarını belirterek şunları söyledi:

“Şirketimizin tahsilat kapasitesine ve müşterilerimizle kurduğumuz yapıcı ilişkilere güvenerek katıldığımız ihale sürecinde 2 portföyün alacak devrini kazandık. Tahsilatını devraldığımız gerçek ve tüzel tüm müşterilerimize ihtiyaçlarına özel çözümler sunacağız. Yatırımcılarımızdan aldığımız güçle verdiğimiz bu karar, yeni dönemde yapmayı planladığımız alımların ilk adımıydı. Bu işlem sayesinde bankacılık sistemi hem bilanço kalitesini daha da artırmış hem de yeni kredi kullandırımlarında kullanabileceği bir kaynak girişi sağlamış oldu. Bankacılık sistemine katkı vermeye devam edeceğiz.”

Gelecek Varlık hakkında:

Gelecek Varlık başta bankalar olmak üzere finans sektörünün gecikmiş alacaklarını satın alarak kurumların hem bilançosunun temizlenmesine, hem de borçların yeniden yapılandırılmasına olanak sağlama amacıyla 2005 yılında Fiba Grubu iştiraki olarak kurulmuştur. PwC Türkiye tarafından hazırlanan sektör raporuna göre, Gelecek Varlık toplam yatırım tutarı, satın alınan anapara ve tahsilat büyüklüğü ile varlık yönetimi sektöründe lider konumdadır. Gelecek Varlık, bugüne kadar 500 binin üzerinde gerçek/tüzel kişinin borçlarını sonlandırmış, gerçek ve tüzel kişilerden yaklaşık 1,6 milyon kişinin borcuna çözüm üretme hedefiyle 2 milyar yatırım yapmıştır.

 

İletişim için:
Abdullah Şanlı
[email protected] / +90 543 559 88 99 / +90 212 292 13 13
Grup 7 İletişim

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler