Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Euro Bölgesi PMI zirveden döndü ancak büyüme halen güçlü

Euro Bölgesi PMI 60,2’den 59,5’e hafif bir düşüş gösterdi. Euro Bölgesi PMI’daki düşüş, Avro Bölgesi ekonomisinin yeniden açılmasıyla oluşan güçlü…

Euro Bölgesi PMI zirveden döndü ancak büyüme halen güçlü

Euro Bölgesi PMI 60,2’den 59,5’e hafif bir düşüş gösterdi. Euro Bölgesi PMI’daki düşüş, Avro Bölgesi ekonomisinin yeniden açılmasıyla oluşan güçlü toparlanmanın ardından bekleniyordu.  Hızlı toparlanmanın ardından zirveye ulaşıldığını anlatan bu veri GSYİH büyümesinin yine de 3Ç boyunca yüksek devam edeceğini anlatıyor.  Ancak imalattaki girdi sıkıntısı ve enflasyonist baskılarla ilgili endişeler henüz azalmadı

Ağustos rakamı tarihi standartlara göre hala çok güçlü, ancak Temmuz zirvesinden biraz soğuma gösteriyor. Bu, 3Ç GSYİH’yı %2 civarında tutması gereken sağlam büyümenin bir teyidi olarak yorumlanabilir.

PMI’daki düşüş hem hizmetlerde hem de imalatta gerçekleşti. Hizmetler için, delta varyantı etrafındaki belirsizlik göz önüne alındığında güvenin azalmasıyla ilgili olan gerileme sadece -0.1 idi. Yine de, mevcut faaliyetlere ilişkin veriler son derece güçlü olmaya devam ediyor ve ekonominin yeniden açılması işçilere talep anlamına geldiği için istihdam artıyor.

İmalat PMI 61,1’den 59,2’ye gerilerken, tedarik zinciri endişelerinin devam ettiğini gösterdi. Ağustos ayında işlerin birikmesi devam ediyor ve girdi kıtlığı sorun olurken üretimdeki aksaklıklar da devam ediyor. Yeni siparişler hala güçlü bir şekilde gelirken, genel olarak daha zayıf bir üretim genişlemesi görünmüyor, ancak siparişler önümüzdeki çeyreklere yayılmaya başlayacak.

Ankete göre, fiyat baskıları yılın ikinci yarısındaki artan enflasyonun devam etmesi yönündeki beklentilerle uyumlu. Yine de, Haziran ve Temmuz aylarındaki artışlar daha güçlü oldu ve bu da fiyat baskılarının yüksek seviyelerde kaldığını ancak daha fazla artmıyor gibi göründüğünü gösteriyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler