Sosyal Medya

Genel

Esnafa verilecek 3-5 bin lira hibe desteğine başvurular başladı

Son dakika haberi… Cumhurbaşkanlığı kararıyla tek seferde iki ayrı grup halinde verilecek hibe desteğinden 17 Mayıs’tan önce vergi mükellefiyetini tesis…

Esnafa verilecek 3-5 bin lira hibe desteğine başvurular başladı

Son dakika haberi… Cumhurbaşkanlığı kararıyla tek seferde iki ayrı grup halinde verilecek hibe desteğinden 17 Mayıs’tan önce vergi mükellefiyetini tesis eden esnaf ve gerçek kişi tacirler yararlanacak. Ticaret Bakanlığı’nca belirlenen iki ayrı grup için 3 ila 5 bin lira ödeme yapılacak. Bakanlıkça belirlenen birinci ve ikinci grupta yer alan ekonomik faaliyetler Ticaret Bakanlığı internet sitesinden görülebiliyor.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanan benzer nitelikteki desteklerden faydalanılması, bu destek programından faydalanılmasına engel teşkil etmeyecek. Daha önce dört ay boyunca gelir kaybı desteği alan esnaf da hibe desteğine başvuruda bulunabilecek.

Destek başvuruları ve itirazlar elektronik ortamda “www. turkiye.gov.tr” internet adresi üzerinden yapılabiliyor. Başvurunun uygun bulunması durumunda banka hesabına destek ödemesi gerçekleştirilecek. Bankaya aktarılamayan bedeller serbest ödeme yöntemiyle verilecek.

Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için kimlik numarasının son rakamına göre başvurular alınacak. Dün kimlik numarasının son rakamı sıfır olanların başvuru alınırken bugün 2, yarın 4 olanlarınki alınacak. Cuma gönü 6, cumartesi 8 olan vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

Bir ay daha uzatılan gelir kaybı, kira desteğinden yararlanan esnaf sayısı 1 milyon 200 bine ulaştı, bu kapsamda yapılan ödeme de 3.2 milyar lira oldu. Gelir kaybı desteği şartlarına haiz, iş yerleri kira olan 166 bin kişiye 4 ay süreyle toplam 250.5 milyon lira kira desteği verildi. Ciro kaybı desteği kapsamında da yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren toplam 7 bin 306 işletmeye 78.2 milyon lira ödendi.

 

Kaynak: sabah.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler