Sosyal Medya

Genel

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Hindistan varyantı küresel bir tehdit haline geldi

Hindistan’da yeni tip  Kovid-19 salgınında Hindistan’da ortaya çıkan B.1.617 mutasyonu ülkede vaka ve can kaybında rekorların kırılmasına neden oluyor. Dün itibariyle…

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Hindistan varyantı küresel bir tehdit haline geldi

Hindistan’da yeni tip  Kovid-19 salgınında Hindistan’da ortaya çıkan B.1.617 mutasyonu ülkede vaka ve can kaybında rekorların kırılmasına neden oluyor. Dün itibariyle Hindistan’da bir günde görülen vaka sayısı 329 bin 942 kişi oldu. Bir günde salgın nedeniyle 3 bin 876 kişi de hayatını kaybetti.

Ülkede bugüne dek salgına yakalanan kişi sayısı 23 milyona yaklaştı. Bugüne dek hayatını kaybeden kişi sayısı da 250 bine ulaştı.

Bu verilere göre dünyada günlük olarak Corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybeden her 3 kişiden biri Hindistan’da. Son bir haftada Hindistan’da bir günde en fazla 390 bin 995 vaka görüldü.

Öte yandan Hindistan’da ortaya çıkan yeni varyantın tüm dünya için de tehdit oluşturduğuna dikkat çekiliyor. Dünya Sağlık Örgütü de Hindistan’da geçtiğimiz yıl rastlanan varyantın çok daha hızla yayılma özelliğine sahip olduğuna dikkat çekiyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)yöneticisi Maria Van Kerkhove da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada Hindistan varyantının küresel bir tehdit haline geldiğini belirtti.

DSÖ’nün Covid-19 teknik sorumlusu Maria Van Kerkhove, ajansın haftalık durum raporunda daha fazla ayrıntı vereceğini söyledi, ancak B.1.617 olarak bilinen varyantın orijinal virüsten daha kolay yayıldığına dair ön çalışmalar bulunduğunu ve aşıların sağladığı bazı korumalardan kaçabileceğine dair bazı kanıtlar olduğunu ekledi. Ancak aşılar hala etkili olarak kabul ediliyor.

Oksijen ve tıbbi malzeme eksiği can kayıplarını arttırıyor

Hindistan’a tüm dünyadan tıbbi yardım malzemeleri gönderiliyor. Gönderilen malzemeler arasında solunum cihazları da yer alıyor. Yetkililer, yardımlara karşın ülkede tıbbi yardım malzemesi eksiğinin olduğunu söylüyorlar.

Pazartesi günü Tirupati şehrindeki devlet hastanesinde 11 kişinin oksijen desteği eksiği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Ülkenin önde gelen üniversitelerinden Aligarh Müslüman Üniversitesi kampüsünde aralarında öğretim üyelerinin de bu bulunduğu 16 kişinin salgın yüzünden öldüğü açıklandı.

Ülkede ayrıca Corona vakaları arasında ölümcül siyah mantar hastalığı görüldüğü doktorların da bu konuda da uyarıldığı belirtiliyor.

Mezarlıklarda yer kalmadı, cesetler Ganj Nehrine atılıyor

Hindistan’da Ganj Nehri’nde Covid-19’dan ölenlerin cansız bedenleri kıyıya vurdu. Ganj Nehri’nde Kovid-19 hayatını kaybeden 40 ila 45 kişinin cansız bedeni bulundu. Chausa köyü yetkililerinden Ashok Kumar, “Yaklaşık 40-45 ceset yüzerken görüldü” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler