Sosyal Medya

Genel

Citi: Yeşil enerji ve ESG’ler inanılmaz para kazanma fırsatları sunuyor

Citi, yeşil enerjiden eğitim ve teknolojiye erişime kadar, yatırımcıların bu “durdurulamaz trendler” ile iyi para kazanma fırsatları bulabileceğini söylüyor. Citi…

Citi: Yeşil enerji ve ESG’ler inanılmaz para kazanma fırsatları sunuyor

Citi, yeşil enerjiden eğitim ve teknolojiye erişime kadar, yatırımcıların bu “durdurulamaz trendler” ile iyi para kazanma fırsatları bulabileceğini söylüyor.

Citi Private Bank Asya-Pasifik yatırım stratejisi başkanı Ken Peng, Çarşamba günü sanal bir medya brifingi sırasında, küresel trendler söz konusu olduğunda yeşil enerjinin “şu anda çok üretken” olduğunu söyledi. Peng, “Çin’den Avrupa’ya ve ABD’ye dünyanın dört bir yanından hükümetler sürdürülebilir kalkınmaya odaklanıyor ve buna göre sermaye ortaya koyuyorlar” dedi. Bununla birlikte, yatırımcıların borç parayla girdiği 2020’de sektörün biraz fazla ısındığına dikkat çekti. Geçtiğimiz Ocak ayından bu yana yatırımcılar pozisyonlarından çıktı ve pazar Mayıs ayına kadar %40 azaldı.

Peng “Bence şu anki durum, önümüzdeki on yılda bizimle olacak olan bu trende katılmak için çok ilginç bir fırsat sunuyor” yorumunu yaptı.

Çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) yatırımı olarak bilinen bu tür yatırımlar gün geçtikçe artıyor. Geçen ay BlackRock, CNBC’ye ESG yatırımlarının 2030 yılına kadar 1 trilyon dolara ulaşabileceğini belirtti.

Citi Global Wealth’in baş yatırım yetkilisi David Bailin ise, önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde yatırımcıların- özellikle de gençlerin- sadece kâra değil, sürdürülebilir ve sorumlu yatırıma “önemli bir vurgu” yapacağını söyledi. Bailin salı günü CNBC’ye verdiği demeçte, “Yatırımcılar şirketlerin çevreye, çalışanlara ve hatta siyasete nasıl davrandığına bakacaklar, yatırım kararlarını buna göre oluşturacaklar. En önemlisi, eğitim ve teknolojiye eşit erişim sağlanması da dahil olmak üzere iklim değişikliği ve sosyal adalet gibi ‘durdurulamaz eğilimler’ olacak” dedi.

Aynı zamanda firmanın küresel yatırım başkanı olan Bailin, “Bütün bu alanların, önümüzdeki beş ila 10 yıl içinde olağandışı bir büyüme göstereceğini düşünüyorum. Bu nedenle yatırımcılar için harika para kazanma fırsatları yaratacak” yorumu yaptı. Şirketlerin siber güvenlik riskleriyle başa çıkma yeteneğinin de tüm ESG tartışmasının bir parçası olduğunu söyleyen Bailin, “Siber ataklar arttıkça siber güvenlik ihtiyacı olan eğilimle birlikte, bu alanda daha yüksek harcamalar olacak, bu tür güvenlik üreten şirketler için iyi olmakla birlikte ve bu şirketlere yatırım yapmak da mantıklı olacaktır” dedi.

Geçen ay, Colonial Pipeline, şirketi ABD’de yaklaşık 5.500 millik boru hattını kapatmaya zorlayan ve Güneydoğu eyaletlerinde gaz dağıtım sistemlerini felce uğratan bir siber saldırıya uğramıştı.

Bu tür yatırımların aynı zamanda “önemli bir risk” taşıyabileceği konusunda uyaran Bailin, “Siber güvenliğin de çok önemli bir askeri bileşeni olduğunu unutmayın. Sadece şirketler tarafından fidye için değil, ordu tarafından da düşmanlarının altyapısını fiilen yıkmak için kullanılıyor. Yani bizim için, sürekli endişe veren bir alan olmakla birlikte, gerçekten yatırım yapmaya değer bir alan” dedi.

 

Kaynak: cnbc.com

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler