Sosyal Medya

Ekonomi

Albayrak: Dönecek, dönmeyecek, dönecek, dön…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden Kasım 2020’de istifa eden Berat Albayrak’la ilgili son açıklamaları, Albayrak’ın mart…

Albayrak: Dönecek, dönmeyecek, dönecek, dön…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden Kasım 2020’de istifa eden Berat Albayrak’la ilgili son açıklamaları, Albayrak’ın mart ayındaki kongreden sonra geri döneceği yönündeki yorumları hatırlattı. Erdoğan’ın dün (10 Mart) AK Parti grubundaki konuşmasının metninde aslında Albayrak ile ilgili kısmın bulunmadığı öne sürüldü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, damadı ile ilgili ilk olarak iki hafta önce AK Parti’nin İzmir İl Kongresi’nde konuştuğunu, dünkü grup toplantısında da dört yerde Albayrak’a değindiğine dikkat çekti. Selvi, “Ama ilginç olanı, Berat Bey’le ilgili bölüm Erdoğan’ın yazılı konuşmasında yoktu. Muhalefetin Berat Albayrak’la ilgili ithamları kanına dokunmuş olmalı ki, ‘Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza’ diye konuya girdi. Berat Albayrak’ın Enerji Bakanı olduğu dönemde yaptığı hizmetlerden övgüyle söz etti. Erdoğan’ın konuşması Meclis kulislerinde, Berat Albayrak’a yeni görev verileceği şeklinde yorumlara neden oldu” diye yazdı.

Yarkadaş büyük kongreden sonrasını işaret etmişti

Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş iki hafta önce katıldığı televizyon programında Berat Albayrak’a dair edindiği son kulis bilgileri paylaşırken, “Berat Albayrak’ı mart ayında yapılacak olan büyük kongreden sonra ya kabinede ya Saray’da ya da partide önemli bir görevde görebilirsiniz dediler” ifadelerini kullanmıştı.

Ardından Reuters ajansına konuşan bir kaynak da “Son iki haftadır Albayrak’ın partide üst düzey bir görevde yer alması ya da Enerji Bakanı olarak kabinede yer alması gibi bir gündem konuşuluyor, çok da zemini yok denilemez” demişti.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek de Berat Albayrak için AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı, Enerji Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı görevi senaryolarının konuşulduğunu yazmıştı.

Sarıkaya, Erdoğan’ın MYK toplantısındaki sözlerini yazdı

Erdoğan’ın son açıklamaları Albayrak’ın dönüşüne ilişkin iddiaları hatırlatırken kabine değişikliğine ilişkin yorumları da beraberinde getirdi. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında “AK Parti çevrelerinden yansıyan bilgiye göre Cumhurbaşkanı MYK toplantısında kabinenin siyasi cevvalliğinin düşük kaldığını söylemiş. Siyasi görünümü daha yüksek bir yapı olması gerektiğine işaret etmiş” diye yazdı. Sarıkaya “Anlaşılıyor ki AK Parti’nin Büyük Kongresi öncesi bir kabine değişikliği olabileceğine yönelik kulislerin kaynağı da işte o MYK toplantısında Cumhurbaşkanı’nın durum tespitinden kaynaklı” yorumunu yaptı.

Gazete Duvar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler