Sosyal Medya

Döviz

ABD’de yarın açıklanacak tarım dışı istihdamın öncü göstergeleri beklentilerden iyi geldi

Dün açıklanan ADP özel sektör istihdam Haziran ayında 692 bin ile beklentilerden iyi gelirken bugün açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları da 364 bine gerileyerek…

ABD’de yarın açıklanacak tarım dışı istihdamın öncü göstergeleri beklentilerden iyi geldi

Dün açıklanan ADP özel sektör istihdam Haziran ayında 692 bin ile beklentilerden iyi gelirken bugün açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları da 364 bine gerileyerek beklentilerden iyi geldi. Önceki haftanın başvuru rakamının 415 bine revize edilmesiyle son haftada işsizlik maaşı talebinde bulunan kişi sayısı 51 bin kişi azaldı. 364 bine gerileyen başvurular, pandemi dönemindeki de en düşük seviye oldu.

Ocak ayında 700 bin tabanından 900 bin üzerine çıkan başvurulardaki yükseliş geçici oldu ve sonrasında düzenli olarak 600 bin, 500 bin ve 400 bin tabanına kadar geriledi. 25 Haziran işlem haftasında ise başvurular 400 bin altına inerek pandemi döneminin en düşüğünü gördü.

Günün devamında açıklanacak ISM imalat PMI verisinin de 61,0 seviyesini koruması bekleniyor.

Bu üç önemli veri aynı zamanda istihdam piyasasının güncel durumunu gösterdiği için yarın açıklanacak tarım dışı istihdam setinin de öncü verisi olma özelliğini taşıyor. Haziran’da beklentilerden iyi gelecek istihdam rakamı, sektördeki canlanmanın devamlılığı açısından son derece önemli. 7 milyondan fazla kişinin pandemi nedeniyle işsiz kaldığı ABD’de istihdam piyasası Fed’in para politikasında enflasyon kadar önemli ve iyi gelecek veri erken sıkılaşma tahminlerini de kuvvetlendirebilir.

Investing

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler