Sosyal Medya

Genel

ABD’de güneş enerjisi kurulumları hızlandı

ABD’de güneş enerjisi kurulumları artan maliyetlere rağmen yılı rekorla kapatma yolunda ilerliyor. İkinci çeyrekte kurulumlar geçen yılın aynı dönemine göre…

ABD’de güneş enerjisi kurulumları hızlandı

ABD’de güneş enerjisi kurulumları artan maliyetlere rağmen yılı rekorla kapatma yolunda ilerliyor. İkinci çeyrekte kurulumlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 arttı.

Solar Energy Industries Association ve Wood Mackenzie tarafından hazırlanan rapora göre, ABD’de ikinci çeyrekte 5,7 GW güneş enerjisi kurulumu yapıldı. Kurulumlar bu hızla devam ettiği takdirde 2021 yılının tamamında 26,4 GW kurulum gerçekleştirilecek. Bu,3 ay önce ortaya konan beklentilerin yüzde 8 üzerinde.

Wood Mckenzie, gelecek 5 yıl için güneş enerjisi kurumlarına yönelik tahminini de yüzde 10 yükseltti.

Wood Mackenzie tarafından hazırlanan rapor; tedarik zincirlerinde aksama ve artan ham madde fiyatlarının ikinci çeyrekte güneş enerjisi sektöründe maliyetleri yükselttiğini de gösterdi.

Güney enerjisi sektörü için en büyük maliyet artışı, aralarında çelik ve alüminyumun olduğu ham maddelerden geldi. Yükselen nakliye ücretleri de maliyet artışları arasında yer aldı. Wood Mckenzie,
sektörde faaliyet gösteren pek çok şirketin kendilerine yıl sonuna kadar yetecek stoklarının olduğunu, maliyet artışının asıl etkisinin 2022 yılı ile birlikte kendisini göstereceğini vurguladı.

Rystad Energy tarafından Cuma günün yayınlanan bir rapor da küresel güneş paneli fiyatlarının bu yıl 2020’ye göre yüzde 16 arttığını, işçilik gibi kalemlerde dikkate alındığında toplam maliyetin yüzde 12 yükseldiğini belirtmişti.

 

 

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler