Sosyal Medya

Genel

Yıldırım Ekonomi Sohbetleri-1 Bu Gece 21.30’da Başlıyor!

Bu akşam 21.30’da Sosyal.paraanaliz platformunun organize ettiği “Yıldırım Ekonomi Sohbetleri”nin ilki Paraanaliz Youtube kanalında canlı olarak yayınlanacak. Türkiye’nin en önemli…

Yıldırım Ekonomi Sohbetleri-1 Bu Gece 21.30’da Başlıyor!

Bu akşam 21.30’da Sosyal.paraanaliz platformunun organize ettiği “Yıldırım Ekonomi Sohbetleri”nin ilki Paraanaliz Youtube kanalında canlı olarak yayınlanacak.

Türkiye’nin en önemli sorunu otopsi masasına yatırılacak: “Niçin Dış Borç Alıyoruz, Niçin Cari Açık Veriyoruz?

Yıldırım Sohbette Doç. Dr. Baki Demirel ve Dr. İlhan Döğüş’ün  2 farklı görüşü çarpışacak. Moderatörlüğü Dr. Cüneyt Akman yapacak.

Doç. Dr. Baki Demirel “Borçlanma nedeniyle cari açık veriyoruz” tezini savunacak.

Dr. İlhan Döğüş ise “Cari açık verdiğimiz için borçlanıyoruz?” tezini savunacak.

Ayrıca iktisatçılar arasında genel bir kanaat olan “cari açığın sebebi tasarruf eksikliğidir” tezi de tartışmaya açılacak.

 

Bu tartışma tadındaki sohbet ya da sohbet tadındaki tartışma bugün (Cuma) 21.30’da canlı yayınlanacak.

 https://www.youtube.com/watch?v=xesXH50z7nI linkinden katılabilir, soru ve görüşlerinizi canlı iletibilirsiniz.

Katılımcıların kısa tanıtımı:

Dr. İlhan Döğüş Hamburg Üniversitesi’nde Sosyal Ekonomi bölümünde doktora tezini 2017’de tamamladı. Hamburg Üniversitesi ve Rostock Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak dersler verdi. Eşitsizlik, finans ve iktisat politikası temel araştırma konularıdır.

Doç. Dr. Baki Demirel  Gazi Üniversitesi lisans ve doktora programlarından mezundur. Gazi Üniversitesi İktisat Bölüm Araştırma Görevlisi olarak tamamladığı doktora sonrasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisat Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak devam etmiş daha sonra Yalova Üniversitesi İktisat Bölümüne geçiş yapmıştır. Halen Yalova Üniversitesi İktisat Bölümünde öğretim üyesi olan Baki Demirel, açık ekonomi makro ekonomi, döviz kuru sistemleri ve para politikası üzerinde çok sayıda ulusal ve uluslararası dergide yayınlanmış makalesi bulunmaktadır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler